Lichaamsverzorging

5 tips voor iedereen die last heeft van een droge huid

5 tips voor iedereen die last heeft van een droge huid

Het hebben van een droge huid is voor niemand fijn, je hebt vaak jeuk en je huid voelt ruw aan. Gelukkig zijn er een aantal dingen die kunnen helpen als je last hebt van een droge huid. Wij hebben ze voor je onder elkaar gezet. Zo krijg jij snel weer een lekkere zachte huid.

1. Heel veel smeren

Als je een droge huid hebt, is het van belang dat jij je huid extra goed hydrateert. Hiervoor kun je het beste een goede verzorgende crème gebruiken waar bijvoorbeeld vitamine A in zit. Dit zal al zorgen voor een veel zachtere huid. In de winter is het belangrijk om een voedende en vettere crème te gebruiken, want door de kou en de verwarming droogt jouw huid nog sneller uit. Er zijn ook genoeg hydraterende bodylotions die hier goed bij kunnen helpen.

 

2. Kort en weinig douchen

Voor velen zal dit misschien heel lastig zijn, maar als je graag een minder droge huid wilt zul je toch echt minder moeten douchen en er ook niet te lang onder moeten blijven staan. Warm water zorgt er namelijk voor dat het vetlaagje op je huid wordt weggespoeld en dat laagje heb je juist nodig om te zorgen dat je huid vocht vasthoudt en beschermd wordt. Door minder warm te douchen, zal je dus ook al het verschil merken.

3. Niet scrubben

Bij een droge huid is het het beste om zoveel mogelijk zachte spullen en producten te gebruiken om je huid schoon te maken. Veel mensen denken dat een scrub goed is om te gebruiken voor een droge huid, maar dit is het dus niet. Door het scrubben beschadig je jouw huid juist als het schilferig en droog is, wat er weer voor zorgt dat deze extra droog wordt. Gebruik dus liever een zachte spons.

 

4. Voorzichtig afdrogen

De meeste mensen drogen vaak flink ruw af, maar bij een droge huid is het beter om dit niet te doen. Het beste is om het vocht weg te deppen en hierbij is het belangrijk om altijd een schone en droge handdoek te gebruiken. Natte handdoeken kunnen namelijk nog resten van zeep en bacteriën bevatten waardoor je huid kan gaan irriteren.

5. Vermijd alcohol

Zowel het gebruiken als drinken van alcohol kan heel veel nadelen hebben voor je huid. Niet alleen trekt alcohol het vocht uit je velletje, alcohol zorgt er ook voor dat de productie van collageen vermindert wordt, terwijl dit stofje juist zorgt voor een stevige, gezonde huid. Daarnaast blokkeert alcohol ook goede vitaminen en hormonen die zorgen voor herstel van een droge huid. Als je graag van een droge huid af wilt is je alcoholgebruik dus zeker iets waar je op wilt letten.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top