Fashion

Deze shops en merken geven kortingen tijdens Black Friday 2019

Deze shops en merken geven kortingen tijdens Black Friday 2019

Black Friday, de dag na Thanksgiving, wordt in Amerika beschouwd als het begin van het seizoen voor al je kerstaankopen. Winkels waren het daar helemaal mee eens en beantwoordde dat met speciale aanbiedingen en hoge kortingen. Nu de feestdag naar Nederland is overgewaaid (en veel andere landen). Is Black Friday voor een groot deel van de wereld dé perfecte dag om even lekker in te slaan voor de kerst én de rest van het jaar. 

Die leuke tas of dat ene rokje koop je niet vandaag, dat koop je tijdens Black Friday! Er is voor iedereen wat wils: van kleding tot elektronica en interieur. Dus alle shoppers opgelet want deze dag wil je niet voorbij laten gaan! 

Wat is Black Friday

Het begon ooit met een dag, vrijdag. Deze dag stonden Amerikanen massaal in de rij om de beste kerstcadeau's voor familie en vrienden te halen. Het lijkt zo lang geleden, en dat is het ook. In 1869 werd er voor het eerst gesproken over de term 'Black Friday'. De term werd toen gebruikt voor een financiële crisis, tegenwoordig zit dat wel anders. 

In 2015 waaide Black Friday voor het eerst over naar Nederland. Mede dankzij social media en het internet kunnen we dus elk jaar genieten van deze speciale dag. Veel winkels spreiden de feestdag over twee weken uit waardoor je nog langer kunt genieten van kortingen.

Winkels staan erom bekend om naar de aanloop van Black Friday ons alvast te teasen met de kortingen en aanbiedingen die er tijdens Black Friday en de omliggende weken gegeven zal worden. Doe daar dus je voordeel mee en plan vooruit!

Wanneer is Black Friday?

Traditioneel gezien is Black Friday de eerste dag na Thanksgiving, een Amerikaanse feestdag waarop dank wordt gezegd. 

Dit jaar (2019) valt Black Friday op vrijdag, 29 november

Hoe scoor ik de beste korting?

Let op social media

Om overal de beste korting te krijgen, kan je jouw favoriete winkels en merken gaan volgen op social media. Zo blijf jij altijd op de hoogte van de beste acties en aanbiedingen die er te pakken zijn. 

Blijf lekker binnen

Ongeveer 60% van alle aankopen tijdens Black Friday worden vanuit een mobiel apparaat gedaan. Voor de hoogste kortingen kan je dus ook gewoon 's ochtends vroeg thuis of op werk je aankopen verrichten. Dat scheelt weer een hoop gesjouw en je vermijdt de drukte in de winkels. Bovendien kun je lekker thuis alles uitgebreid proberen en bewonderen om vervolgens te beslissen of je iets wilt houden of niet.

Doe je research

Heb je die dure schoenen al lang op het oog? Doe dan goed research om erachter te komen of de korting wel echt zo veel is tijdens Black Friday. Onthoud altijd de originele prijs van je items om te checken of die aanbieding wel echt zo goed is, of dat het een broodje aap verhaal is. Zijn die schoenen van een merk dat op meerdere plekken wordt verkocht? Vergelijk dan de prijzen bij verschillende verkooppunten om uiteindelijk de laagste prijs te betalen.

Cyber Weekend en Cyber Monday

Hoewel het allemaal begonnen is met Black Friday, zijn er op de dagen erna vaak ook nog allerlei kortingsacties gaande. Dit wordt ook wel als Cyber Weekend of Cyber Monday omschreven.

Deze winkels doen mee aan Black Friday

Zodra er meer bekend is over wat voor kortingen je kunt verwachten en hoe je die kunt krijgen, zullen we het toelichten.

ICI PARIS XL

Wehkamp

Nike

De Bijenkorf

fonQ

LookFantastic

Apple

Amazon

ABOUT YOU

JD Sports

Adidas

Calvin Klein

HEMA

H&M

River Island

Tommy Hilfiger

ONLY

JBL

Gall & Gall

Sissy-Boy

Yves Rocher

Prénatal

Lucardi

The Body Shop

Puma

Pandora

Scotch & Soda

Promiss

Hunkemöller 

Zalando

Urban Outfitters

Zara

MADE

ASOS

Ray-Ban

G-Star

America Today

Daily Paper

The North Face

 

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top