Fashion

Zo houd je je tas schoon en mooi

Zo houd je je tas schoon en mooi

Eindelijk is het zover. Je hebt lang genoeg gespaard voor die ene mooie tas en je loopt met een gelukzalig gevoel de winkel uit. Die designer bag is echt van jou! Omdat sommige tassen een echte investering zijn, is enige voorzichtigheid een vereiste. Maar hoe zorg je nou het beste voor je nieuwe 'baby'? 

Sprayen

Met het onvoorspelbare weer in Nederland kan je tas wel wat extra bescherming gebruiken. Voor je het weet kom je namelijk met je designer baby in een regenbui terecht en je wilt natuurlijk geen vlekken. Is je tas gemaakt van leer, suède of een andere delicate stof? Behandel je tas dan voor het eerste gebruik met een beschermende en voedende spray. Een spray zorgt niet alleen voor een waterproof bescherming, maar houdt het leer ook mooi soepel. 

Gebruik vakken

Ooit een inkt- of lippenstiftvlek in je tas ontdekt? Om vlekken in je voering te voorkomen kun je je spullen het beste in vakken bewaren. Gebruik een etui voor pennen, stop je make-up in een make-up bag en geld in een portemonnee. Door vakken te gebruiken blijft je tas georganiseerd en schoon. 

Opruimen

Gebruik je je tas niet? Berg hem dan netjes op in een dustbag. Verwijder afneembare schouderbanden en stop ze in de tas. Vouw ze niet helemaal op, want dan krijg je afdrukken op plekken waar je dat niet wilt. Bewaar je tas nooit in plastic, want plastic houdt vocht vast. 

Vlekken

Veeg je tas iedere week schoon met een doekje. Voor de binnenzijde kun je hiervoor een babydoekje gebruiken, voor de buitenzijde een zachte doek. Heb je een vlek op je tas? Verwijder hem dan meteen met een speciale DIY vlekkenverwijderaar. Je kunt je tas ook naar de stomerij brengen. 

 

Beeld: BrunoPress
Deel dit artikel
Back to top