Fashion

5 x veelgemaakte modefoutjes én hoe je ze kunt voorkomen of oplossen

Hoe leuk mode ook is, een faux pas ligt altijd op de loer. Iedereen heeft wel eens een moment meegemaakt waarbij hij of zij zich toch niet zo comfortabel voelde in een outfit als verwacht (wanneer je bijvoorbeeld under of overdressed bent). Daarnaast zijn er nog een aantal veelgemaakte modefoutjes die de revue kunnen passeren. Om ongemakkelijkheid en schaamte achteraf te voorkomen, delen wij de 5 veelgemaakte met je én de oplossing!

1. Oversized kleding dragen als je jezelf te vol vindt
Met een groot en losvallend kledingstuk kun je jezelf wel proberen te verstoppen maar echt flatteus staat het niet. Kies liever voor kleding die gemaakt is voor je lichaam en jouw positieve kanten benadrukt. Heb je bijvoorbeeld een flinke boezem en een wat dikkere onderbuik maar wél een taille? Ga dan voor een jurk die nauwgesloten bij je middel zit of iets anders wat je taille benadrukt. En vergeet niet: élk figuur is mooi en mag gezien worden!

Melissa McCarthy in een veel te grote top en dat terwijl ze er meestal zo geweldig uitziet!

2. Je draagt de verkeerde schoenen bij de outfit
Een kort rokje, jurkje of shorts in combinatie met een sexy pump vormen vaak een te sexy combinatie. Als je al veel benen showt, combineer je outfit dan met een sneaker of loafer. Bij een lange broek of rok / jurk tot over de knieën is het juist wél leuk om wel een sexy pump aan te trekken.

3. Je outfit is te druk
Een opvallend jasje, grote oorbellen en een flinke ketting om je nek? Het kan een leuk idee lijken maar teveel drukke items bij elkaar is ook niet prettig om naar te kijken. Luister naar Gabrielle Chanel en ga voor 'less is more'. Wedden dat je er veel cooler uitziet?

Mary Kate en Ashley Olsen in véél te drukke outfits

4. De verkeerde beha dragen
Naast dat het super belangrijk is om te weten wat jouw maat is (maar daar ook niet te rigide aan vasthouden: elk merk valt bijvoorbeeld weer anders), is het ook fijn om te weten welk type beha jouw figuur flatteert. Houd ook rekening met je bovenkleding. Een grove kanten beha onder een zijden blouse is niet heel handig als je niet wil dat jouw onderkleding zichtbaar is.

5. Je broek is te lang of te kort
Het ziet er allebei een beetje suffig uit, vooral bij een pantalon, en het is zo makkelijk te voorkomen. Vanzelfsprekend moet je, voordat je een broek koopt, even goed kijken of de lengte wel goed is. Te kort kun je vaak weinig aan doen maar te lang is natuurlijk aan te passen. Doe dat laatste dan ook voordat je met je nieuwe aanwinst de deur uitgaat!

Jennifer Lopez haar broek is duidelijk te lang...

Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top