Fashion

Deze 6 modellen waren oorspronkelijk niet gecast voor de Victoria’s Secret show

Voor modellen is het gecast worden voor de Victoria’s Secret show zoiets als het vinden van een pot goud onder de regenboog of het winnen van een Oscar Award.  Het scoren van dat felbegeerde plaatste in het lingeriespektakel van het jaar kan je modellenstatus een enorme boost geven. Of je nu een nieuwkomer bent of als doorgewinterd model. Dit is de klus die je binnen wilt hengelen.

Maar, over de hele wereld worden er elk jaar maar vijftig modellen geselecteerd. Daar kom je dus niet zomaar tussen. Deze dames worden namelijk ook nog eens handpicked uit een pool van honderden knappe en geschikte modellen.

Toch laten heel veel modellen het niet bij een keer proberen. Sommige modellen werden zelfs meerdere malen afgewezen voordat ze uiteindelijk toch gecast werden door Victoria’s Secret. Deze onderstaande topmodellen moesten allemaal strijden voor hun plaatsje op de catwalk.

Bella Hadid
Vorig jaar verscheen het jongste Hadid zusje naast Gigi op de catwalk. Maar in 2015 werd Bella afgewezen voor de klus en ging haar plaatsje naar een ander model.

Gigi Hadid
In 2014 werd Gigi niet gecast door Victoria’s Secret. In een interview vertelde het model. "I was working out every day, and I felt my body was really ready. I was healthy, athletic and ready for the show but I think that the only thing that got in my way was genuinely how nervous I was. I can't tell you how scary it is walking into that room, it is so scary."

Sara Sampaio
Vandaag de dag mag Sara misschien de felbegeerde titel van een Angel dragen, maar Sara werd niet zomaar door het lingerielabel geboekt. Twee maal werd de Angel afgewezen en het voelde als een messteek. De derde keer dacht het model “I’m not giving them any excuse not to pick me” en werd ze geboekt voor de klus.

 

#VSholiday17

Een bericht gedeeld door Sara Sampaio (@sarasampaio) op

Bridget Malcolm
Ook Bridget verscheen twee maal eerder voor de strenge jury. De derde keer werd ze gecast, maar de eerste twee jaren werd ze keihard afgewezen. Eerst omdat ze niet afgetraind genoeg was en de tweede keer omdat ze niet het zelfvertrouwen uitstraalde dat Victoria’s Secret van hun modellen verlangt.

 

Mad love to @cloheyyy and @m_r_angelo for pulling me together at the #vsfashionshow after party ❤️🤓

Een bericht gedeeld door Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm) op

Jasmine Tookes
Het eerste jaar werd Jasmine afgewezen, maar het model liet het er niet bij zitten. Ze was nog jong, maar achttien jaar en wist dat ze nog een beetje ouder, zelfverzekerder en sterker in haar schoenen moest staan om de klus in de wacht te slepen. De tweede keer lukte het haar dan ook.

 

It's burning up in NYC! Wishing I was on a beach today😁

Een bericht gedeeld door Jasmine Tookes (@jastookes) op

Elyse Taylor
Elyse vertelde in een interview met Vogue Australia dat een casting voor Victoria’s Secret een van de meest stressvolle castings zijn die er is.  "I think it means more when you are rejected and then you do get it. And so many girls go year after year and they don't get it and put so much work into it for nothing. I mean it's quite shattering and I've spoken to girls that are devastated, just crying. There's so much that goes into getting your body ready and getting mentally ready for that confidence for 30 seconds while you're at the casting so it's quite stressful."

 

Amuse / @amusesociety @wolfcubwolfcub

Een bericht gedeeld door Elyse Taylor (@elysetaylor) op

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top