Fashion

Haar botten steken uit, haar wangen zijn hol en haar ogen puilen uit hun kassen

Actrice, en dochter van Phil Collins, Lily Collins ziet er alarmerend fragiel uit in haar nieuwe film. De knappe brunette viel voor haar rol in “To The Bone” bijna 10 kilo af en dat terwijl Lily altijd al super slank is en in het verleden te kampen had met een eetstoornis.

De film “To The Bone” waarin Lily Collins de hoofdrol speelt ligt op het moment onder vuur. De film zou oppervlakkig en seksistisch zijn maar zorgt vooral voor ophef omdat het verhaal anorexia in een glamoreus daglicht zou zetten.

 

So incredibly grateful to my @Chanelofficial family and @KarlLagerfeld for always making my Parisian dreams come true...

Een bericht gedeeld door Lily Collins (@lilyjcollins) op

Lily Collins weigerde voor haar rol gebruik te maken van stand-in actrices. Doordat de actrice in het verleden zelf te maken had met anorexia gebruikte ze haar ervaring voor de film en besloot, onder begeleiding, bijna 10 kilo af te vallen. Voor het eerst spreekt ze zich uit over de kritiek die “To The Bone” krijgt.

'It was never meant to encourage young girls to think they could look better by starving themselves. It was part of a wider conversation about mental health which needs to be heard more often.'

Lily kreeg te kampen met eetproblemen op de middelbare school en het moment dat haar ouders gingen scheiden. De actrice at gigantische hoeveelheden junk food waarna ze zichzelf dwong over te geven. Als een gevolg hiervan vielen haar lokken uit, werden haar nagels broos en verdween haar menstruatie jarenlang.

 

Soaking up the sun and baring it all. So happy to shed my skin and share my story with you all...

Een bericht gedeeld door Lily Collins (@lilyjcollins) op

Toch voelde Lily Collins zich sterk genoeg om haar persoonlijke nachtmerrie te herleven om zo discussie rond het onderwerp een kans te geven. Het gevolg was dat haar botten uit begonnen te steken, haar wangen hol werden en haar ogen uit haar kassen puilden. De actrice viel onder strenge begeleiding af en is inmiddels met diezelfde begeleiding bezig om weer op haar oude gewicht te komen.

De film “To The Bone” is binnenkort te zien op Netflix.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top