Lifestyle

10 x de allerengste Netflix films om te kijken tijdens Halloween

10 x de allerengste Netflix films om te kijken tijdens Halloween

Het is de laatste dag van oktober en dat betekent dat het zover is: Halloween. De feestdag heeft vele transformaties meegemaakt. De naam is afgeleid van 'All Hallow Eve' en is ontstaan in Ierland. Tegenwoordig is Halloween in de meeste landen een feestdag voor kinderen en kijken we in Nederland massaal naar de meest scary movies. 

Niet op stap dit jaar tijdens Halloween? Geen probleem, Netflix is zeker geen slechte optie. Ben je op zoek naar de beste films voor een avondje vol kippenvel? Wij hebben de lijst (op willekeurige volgorde) en die is zo accurate is dat het eng wordt. Happy Halloween!

 

1. Gerald's Game

Sinds het zien van IT heb ik veel lof voor de boeken en films van schrijver Stephen King. Gerald's Game (2017) is een adaptatie van het gelijknamige boek geschreven door (je raadt het al) Stephen King. Dit is een film waar heel veel mensen zich mee kunnen identificeren en dat maakt 'm zo eng. In deze film leer je dat niks is wat het lijkt en dat je altijd moet luisteren naar je gut feeling

2. Underworld

Familiedrama's, wraak, verliefdheid en vampieren. Is dit niet het beste recept voor een Halloween film? In Underworld (2003) strijdt een vampier met extreem veel talent genaamd Selena tegen de vijanden (weerwolven). De vampier gelooft dat de weerwolven hun zinnen hebben gezet op een (nog onbekende) jongen. Selena speelt het spelletje mee en wordt verliefd. 

3. The Girl with All the Gifts

Terwijl de wereld ondergaat aan een zombie epidemie (veroorzaakt door een schimmel) is er nog hoop. Elke dag wordt Melanie uit haar cel gehaald en getest voor wetenschappelijk onderzoek samen met andere zombie kinderen. In The Girl with All the Gifts (2016) kan Melanie de oplossing zijn. Ze moet wél eerst gered worden. 

4. Hush

Een doofstomme schrijfster die vertrouwt op WhatsApp en Facetime om contact te houden met de buitenwereld heeft de schrik van haar leven. Op een avond staat er ineens een man met een masker voor haar raam. Maddie woont in een bos, wat haar nóg kwetsbaarder maakt. In Hush (2016) geeft Maddie zich niet zomaar over. De schrijfster verzint een plan om toch te kunnen onstnappen. De moordenaar laat haar alleen niet zonder slag of stoot gaan. 

5. Psycho 

Wie goed doet, goed ontmoet. Wie slecht doet, ontmoet het pure kwaad. In Psycho (1960) steelt Marion Crane 40.000 euro van haar baas om met haar vriendje Sam te trouwen. Ze slaat op de vlucht maar moet door een grote storm overnachten in een hotel. De volgende dag is ze dood. Lila, de zus van Marion, en Sam gaan op zoek naar de jonge vrouw en vinden antwoorden op vragen die niet eens gesteld waren. 

6. Holidays

In Holidays (2016) worden verhalen over bekende feestdagen in een grappig maar eng jasje gestoken. De film vertelt korte verhalen over verschillende feestdagen waarin de personages de meest f*cked up feestdag ooit hebben. 

7. The Conjuring

Verhuizen hoort leuk te zijn, voor de familie Perron in New England die op een boerderij gaat wonen en met geesten te maken krijgt, is het wat minder. In de film The Conjuring (2013) volgen we een familie tijdens hun zoektocht naar antwoorden en demonen die het huis liever voor zichzelf houden. 

8. The Woman in Black

Na Harry Potter hoopte ik dat ik Daniel Radcliffe snel in een andere film zou zien en dat gebeurde. The Woman in Black (2012) volgt Arthur Kipps een jonge advocaat (vertolkt door Daniel Radcliffe) die naar het dorp Crythin Gifford word gestuurd. Hij moet de erfenis regelen van de eigenaresse van een huis die overleden is. In het proces ontdekt Arthur het tragische geheim van de vrouw, waardoor de meeste van ons gelijk de eerste bus terug naar huis zouden pakken. Arthur laat zich niet kisten en gaat op zoek naar een oplossing. 

9. Annihilation

Hoe overwin je angsten? Simpel, door de strijd aan te gaan! In Annihilation (2018) ontdekt Lena de angstaanjagende reden waarom haar man nu in een coma ligt. Lena is vastberaden om de oorzaak van het probleem te vinden zodat haar man en de wereld gered kunnen worden. 

10. The Boy

Deze film verteld misschien wel het engste babysit verhaal ever! The Boy (2016) gaat over een echtpaar die wel een heel bijzonder kindje hebben. Het kind is een pop en daar had de babysitter niks over gehoord voordat ze de baan aannam. Brahms, de porseleinen pop, heeft nogal een gebruiksaanwijzing en als de babysitter zich daar niet aan houdt gebeuren er onverklaarbare dingen. 

Ga je wat doen of blijf je lekker thuis? Either way blijft het leuk om je eigen subtiele twist aan Halloween te geven. Deze allerleukste nail art kunstwerken zijn de perfecte oplossing!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top