Fashion

Gisele Bündchen knuffelt met baby kangoeroe en vosje in de mooiste fake fur coats!

Gisele Bündchen is het best betaalde model van de wereld en het meest bekende model ter wereld dat zich keihard inzet voor het welzijn van dieren en voor het milieu. Voor de gelegenheid schakelde Vogue Paris dan ook de dierenactiviste in om in de mooiste faux furs te poseren met de schattigste baby diertjes.

De modewereld heeft een lange en moeilijke geschiedenis met het gebruik van bont achter de rug. Sommige designers en modelabels als Stella McCartney houden zich al langer bezig met het welzijn van dieren, maar andere zoals bijvoorbeeld Karl Lagerfeld blijft bont in zijn shows gebruiken. Zo presenteerde de zilverharige designer van Chanel en Fendi zijn “Haute Fourrure” collectie.

Het Italiaanse modehuis staat bekend om het gebruik van luxe furs en Karl Lagerfeld speelt daar graag op in. Denk maar aan zijn beroemde Karlito sleutelhangers gemaakt van nertsenbont. Maar tijdens zijn “Haute Fourrure” shows presenteerde de ontwerper nog meer bont. In elke look die op de catwalk verscheen was zelfs de vacht van een dier verwerkt!

Vogue Paris wil met hun modeserie laten zien aan welke kant de Franse modebijbel staat. En we kunnen wel stellen dat Vogue Paris team anti bont is! Gisele Bündschen straalt op de cover van het augustus nummer dat in het teken staat van dieren. Daarmee keurt Vogue Paris het gebruik van bont duidelijk af. We zien Gisele poseren in verschillende bontjassen gemaakt van nepbont met in haar armen de liefste baby diertjes.

Fotografenduo Inez & Vinoodh zijn verantwoordelijk voor de shoot plaatsten de foto’s op Instagram met de tekst: "The whole issue is dedicated to animals and our series inside and this cover emphasizes that wearing real fur is never an option! All great designers now make the most beautiful #fakefurcoats to keep you warm this winter!" Editor in Chief van Vogue Paris Emmanuelle Alt is verantwoordelijk voor de styling en zet met deze boodschap hopelijk een trend.

Beeld: Vogue Paris

Deel dit artikel
Back to top