Fashion

De nieuwe creative directeur van Givenchy gooit het roer drastisch om

De modewereld was in rep en roer toen Riccardo Tisci aankondigde Givenchy te verlaten. De geruchtenmodel draaide overuren, want wie gaat de Italiaanse ontwerper vervangen?

Clare Waight Keller heeft de eer om zich de állereerste vrouwelijke creative director van Givenchy te noemen. In januari stapte Clare op als artistiek directeur bij het Franse modehuis Chloè en maakt nu de overstap naar Givenchy. De komst van Clare als nieuwe directeur maakt vele tongen los, gezien de stijl van de Clare het tegenovergestelde is van die van Riccardo Tisci. Maar laat dat nou net de bedoeling zijn. 

Met de komst van de Britse designer wil het modehuis het roer drastisch omgooien. In februari verliet Riccardo Tisci het merk na 12 jaar. Hij was degene die verantwoordelijk was voor de gigantische metamorfose van het modehuis. Terwijl Hubert de Givenchy voor Audrey Hepburn koos als zijn muze, veranderde Riccardo het huis in een merk waar de Kardashians gek op zijn. De kleding van Givenchy werd strak, sexy en uitdagend en de omzetcijfers schoten de lucht weer in. 

Echter wil niet iedereen op de Kardashians lijken en slaat het merk met de komst van Clare een geheel andere weg in. De voormalige Chloé creative director staat bekend om praktische en stijlvolle kleding te creëren, iets wat het merk weer graag in het leven terug wil roepen

Op 2 mei begint Clare officieel met werken bij Givenchy. De eerstvolgende Givenchy show vindt in oktober plaatst tijdens Paris Fashion Week. Wij zijn heel benieuwd! 

 

I am truly thrilled to be joining the beautiful Maison Givenchy @givenchyofficial

Een bericht gedeeld door Clare Waight Keller (@clarewaightkeller) op

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top