Fashion

Anne Hathaway siert eindelijk weer een magazine cover en ze is prachtig

Anne Hathaway kennen we allemaal als de adorable Andy uit The Devil Wears Prada, maar haar echte faam kwam door het winnen van een Oscar voor haar rol in Les Miserables. Na een tijdje off the radar te zijn geweest is Anne Hathaway terug en zorgt ervoor dat het niet aan Hollywood en de wereld voorbij gaat.

In het april nummer van Elle straalt Anne Hathaway eindelijk weer eens op de omslag van een magazine. In het bijbehorende interview spreekt Anne met Elle over haar huwelijk, het hebben van een zoontje en de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in Hollywood.

“He changed my ability to be in the world comfortably.[…] But I need my husband. His unique and specific love has changed me.”, zegt Anne Hatahway liefdevol over haar man Adam Shulman. De twee zijn trotse ouders van peuter Johnny en ook daarover heeft Anne een boodschap aan de wereld. De actrice liet eerder al haar stem horen op International Women’s Day toen zij de UN toesprak. Daar gaf de actrice haar mening over betaald zwangerschapsverlof, iets wat in de VS niet in alle staten even goed geregeld is.

Verder heeft Anne Hathaway in het interview ook nog iets te zeggen over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in Hollywood. "Hollywood is not a place of equality. I don't say that with anger or judgment; it's a statistical fact.” Goed dat Anne Hathaway haar mond open doet over deze onderwerpen als zwangerschaps- en ouderschapsverlof en de ongelijkheid in Hollywood. Een stem als die van haar kan voor verandering zorgen. Go Anne!

Beeld: Terry Tsiolis voor Elle

 

Deel dit artikel
Back to top