Fashion

Investeerders stoppen miljoenen in Supertrash

Het Supertrash-hoofdkantoor in de Bijlmer is verkocht voor 1,1 miljoen euro aan een Belgische zakenpartner en ook een aantal kledingwinkels van het label van Olcay Gulsen hebben hun deuren gesloten.

Sinds december zou het volgens een medewerker van Supertrash, die anoniem wil blijven, al slecht gaan met Supertrash. Zo meldt Quote. Volgens de anonieme medewerker kwam het door tegenvallende resultaten die voornamelijk te maken hebben met het nieuwe label ST.Studio.

In een gesprek met Quote laat oprichtster Olcay Gulsen weten dat hier niks van waar is. Wel geeft de onderneemster toe dat er afgelopen jaar problemen waren die te maken hadden met een mislukte bankoverstap. ‘We hadden onze huisbank ingewisseld voor een buitenlandse bank omdat we dachten met een andere betaalmethode, de Letter of Credit, beter internationaal overweg te kunnen.' Zo vertelt Olcay aan Quote. Dit bleek helaas niet het geval.

Dat de teruglopende omzet een gevolg was zou zijn van ST.Studio is volgens Olcay Gulsen niet het geval. ‘Het klopt wel dat ST.Studio nog niet winstgevend is, maar we zijn pas één jaar bezig. Supertrash als geheel draait miljoenen aan omzet, en behaalt een winstpercentage van 12 procent. Ons probleem zat puur bij de funding.’

Met dank aan de kapitaalinjectie van enkele miljoenen zal Supertrash nog voor de meerderheid aan aandelen in bezit houden. Het is dan ook niet waarschijlijk dat Olcay Gulsen binnenkort haar titel als CEO zal overdragen. Wel is de kans er dat de onderneemster misschien een stapje terug doet. ‘Supertrash blijft groeien, het wordt simpelweg te groot om door één persoon te leiden.’

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top