Fashion

Kylie Minogue wint van Kylie Jenner in de rechtbank

In april 2014 besluit de jongste Jenner-telg dat het hoogtijd is om haar merk te beschermen en dient ze een verzoek in om patentrecht op de naam Kylie. Allemaal leuk en aardig, maar dit is slecht nieuws voor anderen die Kylie heten. Kylie Minogue was daarom vastbesloten om een stokje te steken voor de plannen van de social media koningin.

Begin 2016 liet de Australische zangeres weten fel tegen het verzoek van Kylie te zijn en stapte daarom naar de rechter. Uit het document dat de 48-jarige ster indiende zou blijken dat de zangeres de realityster niet hoog in het vaandel heeft staan. Zo beschreef ze Kylizzle als 'a secondary reality television personality who appeared on the television series Keeping Up With the Kardashians as a supporting character.'

Naar verluidt won Kylie Minogue afgelopen maandag van de realityster over haar patentaanvraag op hun gedeelde voornaam. De rechter zou hebben uitgesproken dat de aanvraag van de lip kit-expert de klanten van beide merken zou verwarren en slecht is voor het merk van de Australische blondine. 

De zangeres is in het bezit van meerdere merknamen waaronder de naam ‘Kylie’ voor haar educatie- en entertainmentdiensten. Ook heeft de Australische schone al sinds 21 augustus 1996 de domeinnaam kylie.com, een jaar voordat de jongste Jenner-telg werd geboren. De realityster zou in hoger beroep zijn gegaan. Wij zijn benieuwd of dit muisje een staartje krijgt. 

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top