Travel

Deze 7 plekken kun jij gerust als vrouwelijke solo reiziger bezoeken

Heb jij enkel met je familie, vrienden of je lover de wereld verkend en ben je toe aan een reisje met alleen jezelf? Dan is het hoog tijd om een tripje te boeken! Maar waar moet je naartoe gaan als je wat leuks wilt zien en doen én tegelijkertijd nog heelhuids thuis wilt komen?

Een beetje avontuur kan geen kwaad maar een beetje zekerheid ook niet. Je kunt natuurlijk even flink gaan researchen maar om jou die moeite te besparen hebben wij alvast 7 bestemmingen voor je opgezocht waar je een geweldige tijd gaat hebben en waar je met een gerust hart 's avonds in het openbaar vervoer kunt stappen.

 

Een foto die door elenacher1 is geplaatst op

1. Verona (Italië)
Milaan en Venetië heb je misschien wel eens bezocht maar toch is er in die regio nog heel wat meer leuks te vinden, bijvoorbeeld Verona. Gelegen tussen de twee eerder genoemde mooie steden en dichtbij het Gardameer waan jij je in één grote weelderige tuin dankzij de stad haar vele bloemen. Naast genoeg shop opties, is er hét balkon van Julia (je weet wel, van Romeo & Julia) te vinden. Bezoek ook zeker ook even Piazza delle Erbe: de openluchtmarkt in de stad.

 

Een foto die door ji_yun_park is geplaatst op

2. Edinburgh (Schotland)
Oké, het regent er vaak (maar liefst 191 dagen per jaar) maar daar laten we ons niet door wegjagen. Edinburgh is een prachtige stad in Schotland die héél wat te bieden heeft. Breng zeker een bezoekje aan Royal Mile (Old Town) en Princes Street (New Town) maar neem ook zeker even een kijkje bij één van de vele kunstgallerijen. De beste tijd om Edinburgh te bezoeken is augustus: dan is er het maandlange The Fringe Festival wat een hoop festiviteiten met zich meebrengt. 

3. Vancouver (Canada)
Zin om een stuk verder weg te gaan en naar een plek waar ze Engels spreken? Dan is Vancouver misschien iets voor jou. Ondanks dat het een grote stad is, is er ook een hoop rust te vinden dankzij de vele plekken vol groen. De inwoners van de stad zijn erg vriendelijk en daarnaast kunnen foodies hun hart ophalen. Bij Granville Island Public Market kun je lokale producten van het seizoen vinden, liefhebbers van bier moeten een bezoekje brengen aan Granville Island Brewing en tijdens de zomermarkten in de avond bij Richmond is er heerlijk Aziatisch eten te scoren. 

4. Quepos (Costa Rica)
Als je flink behoefte hebt aan mooi weer én een tropische locatie dan is Quepos in Costa Rica de plek voor jou om naartoe te gaan. Naast dat Costaricanen super aardig zijn, is er een hoop te zien. Van koffieplantages tot vulcanen en heet water bronnen: je vindt het er allemaal. Een tour door het Manuel Antonio National Park mag je ook absoluut niet overslaan. Het is één van de laatste 'natuurlijke' dierentuinen ter wereld waar veel prachtige dieren te zien zijn (waaronder het kapucijnaapje). 

5. Dubrovnik (Kroatië)
Een warme bestemming die wat dichter bij huis te vinden is, is de prachtige Kroatische stad Dubrovnik. Naast dat scenes van Game of Thrones daar werden opgenomen vanwege haar prachtige gebouwen, zoals één van de oudste stadswallen van Europa, heeft het ook mooie musea. Ideale manieren om veel van de stad te zien is een wandeling langs de Adriatische zee te maken, in de kabelbaan te gaan of een segway tour te doen. 

6. Bergen (Noorwegen)
Iedereen die houdt van Scandinavië, ervan droomt om het Noorderlicht te zien en eigenlijk eens IJsland zou willen bezoeken, moet Bergen eens overwegen. Het is de tweede grote stad van Noorwegen en de perfecte locatie om solo te browsen en vervolgens door te reizen naar de fjorden die het land rijk is. Sla in Bergen absoluut Bryggen niet over: bijzondere gebouwen in de werf van de stad die beschermd zijn door UNESCO. In de buurt van Bryggen is de vismarkt te vinden waar je iets kunt eten bij één van de vele stalletjes.

7. Santiago (Chili)
Deze stad wordt ook wel omschreven als één van de veiligste en grootste van Zuid-Amerika. In de levendige stad is veel te doen en veel attacties zijn op loopafstand van elkaar. In het centrum zijn talloze muziekgebouwen, kerken en musea (zoals het Museo Nacional Bellas Artes) te vinden. Iets verder weg, ga bij voorkeur met de metro, ligt het Cerro San Cristóbal wat het grootste park van de stad is. Ga zeker ook naar Terraza Bellavista waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de bergen eromheen.

Deel dit artikel
Back to top