Beauty

6 haartricks die iedere vrouw moet weten

Haar dat er tiptop uitziet willen we allemaal. Echter kan het soms nog een heidense klus zijn om een mooie hairdo te creëren. Daarom hebben we een paar hacks voor je op een rijtje gezet die iedereen hoor te weten –en uiteraard hoort toe te passen.

Was je haar eerst met conditioner
Oftewel het Reverse Wash System. Vooral wanneer je fijn haar hebt, kun je baat hebben bij deze techniek. Wanneer je eerst conditioner in je haar doet, krijgt deze niet de kans om je fijne haar te verzwaren, omdat het er grotendeels weer uitgewassen wordt. Ook creëer je hierdoor met de contioner een extra beschermend laagje waardoor de natuurlijke oliën minder snel worden weggewassen. Daarnaast zorgt deze techniek er ook voor dat je haar minder snel vet wordt. 

Vervang shampoo door baking soda
In tegenstelling tot shampoo knoeit baking soda niet met je natuurlijke pH-waarden, waardoor je lokken glanzender, minder vet en gezonder ogen en zijn. Hoe het werkt? Vul een kop met één deel baking soda en twee delen water. Verdeel het mengsel onder de douche over nat haar en laat het ongeveer drie minuten in je haar zitten. Je kunt dit één a twee keer per week doen. 

Was je haar eens in de zoveel tijd met Aloë Vera
Is je haar droog? Gebruik dan de gel van een Aloë Vera plant om je haar een hydraterende boost te geven. Breek een blad van de plant af, snijd de randen van de tak af en trek het blad vervolgens uit elkaar. Wanneer je dit doet, zie je dat aan de binnenkant van het blad gel zit. Hop daarna onder de douche en masseer je haar met deze gel in. Laat de gel ongeveer vijf minuten in je haar trekken voordat je het eruit spoelt. Na het wassen heb jij weer prachtig glanzend haar!

Gebruik haarmousse op de juiste manier
Voorzie je lokken van haarmousse door middel van een tunnelborstel. Spuit mousse op de borstel en borstel het daarna door je haar. Door een borstel te gebruiken wanneer je mousse in je haar wilt hebben, verdeel je de mousse gelijkmatig waardoor je hele haar een volume boost krijgt. 

Gebruik haarspray ook op de juiste manier
Hetzelfde concept, alleen is de borstel niet nodig. Spuit de haarspray op de palmen van je handen en strijk daarna met je handen over je haar.

Krul je haar zonder hitte
Maak kleine vlechtjes of knotjes in vochtig haar. Laat deze tijdens het slapen zitten en de volgende dag heb je prachtige slagen of krullen.

Beeld: I Stock

Deel dit artikel
Back to top