Travel

De leukste festivals van 2016: Festival Mundial

Door de vele festivals die er beschikbaar zijn, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. We mogen zeker niet klagen, want een groot festivalaanbod betekent ieder weekend een feestje. 24 hour party people. Maar, soms weet je niet welk festival nou net dat beetje extra heeft.

Daarom zijn we op zoek gegaan naar festivals die een beetje anders zijn dan de 'normale' genre festivals. Iets specialer dan een techno- of indie festival en ook net wat gekker. Dit keer in uitgelicht: 'Festival Mundial.

Mundial is een festival dat jaarlijks - in het altijd gezellige Tilburg - gehouden wordt aan het begin van de zomer. En laten we maar meteen met de deur in huis vallen, wat zo speciaal is aan 'Mundial' is dat het gericht is op wereldmuziek. Daarbij geeft je festivalbandje je niet alleen toegang tot het festival, maar ook tot verschillende musea in Tilburg. En dat is natuurlijk een leuke bijkomstigheid, niet?

Daarnaast gaat 24Kitchen, iets wat we stiekem allemaal zondag kijken als we brak in bed liggen, de strijd aan met 3 foodtrucks. Je weet dus zeker dat jij de lekkerste hapjes en drankjes voorgeschoteld krijgt. And we know what's important: food!

Naast al deze toffe dingen hebben we het nog niet eens gehad over de wereldmuziek waar het allemaal om draait. Zo is bijvoorbeeld de welbekende Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parrow - je weet wel, met die immens lange pet - van de partij, maar ook RedRed die heerlijke African Electronic Dance Music produceert, Chico Correa uit Brazilië die ijzersterke sets neerzet, Alo Wala uit Denemarken die heerlijke dance muziek maakt geïnspireerd uit allerlei culturen en laten we onze eigen Nederlandse artiesten niet vergeten: Lil Kleine en Ronnie Flex.

Ja, 'Mundial' is een festival waar je veel wilt zien en ontzettend veel zult ontdekken. Wat we zeker leuk vinden is het ontdekken, want hoe tof is het als je thuiskomt van een festival met een heel scala aan nieuwe muziek.

Het festival vindt dit weekend plaats naast Tilburg Centraal Station, iets wat super chill is want dan kun je gewoon lekker met de trein. Tickets kun je nog steeds hier kopen en ook een hele leuke bijkomstigheid: het is betaalbaar. Een heel weekend kost maar €37,50. TPlus, de weersverwachtingen voorspellen heel wat goeds dus wij weten waar we dit weekend te vinden zijn.

Deel dit artikel
Back to top