Fashion

FUNNY FIND! Er zijn nu leren tassen gemaakt van ananas

Ananas kan al voor veel dingen gebruikt worden, maar dan hebben we het toch meestal over een fruitsalade of een guitige hoofdtooi. Maar nu heeft een bedrijf nog een andere manier gevonden om dit heerlijke fruit te gebruiken. Als vervanging van leer!
 
Voor het leer wordt niet de vrucht zelf gebruikt, maar juist de bladeren. Dus je kunt dus een nieuwe tas laten maken terwijl je geniet van een heerlijk stukje verse ananas. Het is niet alleen diervriendelijk maar biedt ook een oplossing voor de bladeren die anders toch niet gebruikt worden.
Hoe dit heet? Piñatex.
 
 

"Hello, #organicsoul! We're preparing for our #event at #ubud this Sunday but before that, checkout #pinatex! An exciting alternative #textile that has #leather characteristic made from #pinaple leaves! Created by Carmen Hijosa, a consultant in the Philippines leather goods industry who was unhappy with the standard of produced textiles and sought #sustainable alternatives. In her own words: "I was looking for an alternative to leather...That was the beginning of my thinking... We...are an alternative...to leather and to petroleum-based textiles, which is sustainable and has a strong sociological and ecological background...There is a gap in the market between petroleum-based textiles and leather,...and that is the gap that Piñatex is really seeking." Want to know more? Go to http://inventorspot.com/articles/piatex-innovative-leather-textile-made-pineapple-leaves #bali #green #lifestyle #women #clothing #ecofriendly #inventions

Een foto die is geplaatst door Nurkamaya (@nurkamaya) op

 
Dr. Hijosa werkte eerste in de leer en textielindustrie toen ze een traditioneel Filipijns shirt zag. Deze was gemaakt van gewoven ananas bladeren. Hierdoor werd ze geïnspireerd en besloot ze niet gewoven textiel te maken van ananas bladeren.
 
 
 
Piñatex is niet alleen dier- en milieuvriendelijk maar ook goedkoper dan normaal leer. De duur van het leer is echter wel afhankelijk van de kwaliteit van de bladeren en voor welke doeleinden het uiteindelijke product gebruikt gaat worden.
 
Er wordt verwacht dat deze ananas tassen deze zomer verkocht kunnen worden.
 
 
Deel dit artikel
Back to top