Fashion

Binnenkort kun je jouw tattoos laten uitgummen

Een tattoo laten zetten is nogal een dingetje, want voor eeuwig zit je aan dat plaatje vast. Nu vind je jouw lover waarschijnlijk het meest fantastische in de wereld en deze niet kapot te krijgen liefde wil je voor eeuwig in jouw huid vast laten zetten. Of, die ene vakantie waarbij je dronken van de buckets alcohol in het maanlicht samen met je backpackbestie een dans emoji op je voet liet zetten leek op dat moment het beste idee ooit.

De volgende ochtend of een paar maanden later had je gewild dat je iets beter had nagedacht over deze impulsieve actie. Tot nu! Op dit moment wordt er aan New York City’s NYU gewerkt aan speciale tatoeage inkt die verwijderd kan worden zonder laser! Tatoeage inkt bestaat nu uit moleculen die te groot voor het lichamelijk immuumsysteem om deze zelf af te breken. Daardoor is het alleen met een laserbehandeling mogelijk om van je tattoo af te komen.

Wat de knappe koppen van de Tandon School of Engineering nu aan het ontwikkelen zijn is inkt die bestaat uit kleinere groepen moleculen. Om deze inkt te verwijderen hoeft de tattoo artist alleen de getatoeëerde lijntjes over te trekken met een remover waarna de tattoo gemakkelijk wordt uitgegumd. 

Wij denken alvast na over onze volgende tatoeage!

Deel dit artikel
Back to top