Fashion

30 dagen niet wassen en geen make-up voor Vlaamse Eline de Munck

Het gevoel wanneer je uit de douche komt en lekker fris je haren hebt gewassen is geweldig. Hoe zou het zijn om je 30 dagen niet te mogen wassen , geen make-up te dragen en GEEN ENKEL schoonheidsproduct te gebruiken? De Vlaamse presentatrice, actrice en zangeres Eline De Munck vroeg zich dit af en zette zich 30 dagen lang af tegen het huidige schoonheidsideaal.  

Eline ziet er normaal elke dag piekfijn uit, maar wilde erachter komen of ze zonder haar 'uniform' nog dezelfde persoon zou zijn. Ze gaat ver om het antwoord op deze vraag te vinden en legt zichzelf strenge regels op. Dertig dagen lang mag haar kleding niet worden gewassen, mag ze niet douchen, geen make-up op en mag ze geen schoonheidsproducten gebruiken: alleen zo kan ze voor één keer in haar leven de pure versie van zichzelf zijn. “Ik wist helemaal niet wat er op me af zou komen met dit experiment en juist daarom had ik er meteen veel zin in. Ook omdat het onbekend terrein is en je niet kan in schatten wat het met je zal doen. Zowel fysiek als mentaal. Kort samengevat was het een mentale achtbaan, waarin ik mezelf meermaals ben tegengekomen!”, aldus Eline.

In de documentaire 'Eline Gets Dirty' van TLC zien we hoe het Eline af gaat. Wat blijft er van haar over als alle lagen van uiterlijk vertoon verdwijnen en hoe reageert haar omgeving? De documentaire is maandag 30 november om 22:00 te zien op TLC. Wij zitten klaar!

 

Deel dit artikel
Back to top