Fashion

6 Deense modeblogs die je moet volgen

Zoals je misschien wel weet is de Deense modeweek, Copenhagen Fashion Week in volle gang. Nu hoeven wij niet onder stoelen of banken te steken dat wij behoorlijk fan zijn van de Deense mode sense. In het kader hiervan willen wij jullie graag kennis laten maken met 6 modeblogs die absoluut de moeite waard zijn te volgen.

1.  Delance FASHION
De half Deense en half Japanse Emilie Delance leidt een glamoureus leven. Naast haar carrière als branche manager van het prestigieuze make-up label e.l.f Cosmetica is Emilie muzikant. Ze zingt en componeert al jaren. Emilie woont in Frederiksberg en heeft een subliem stijlgevoel.

Foto: Emilie Delance van Delance FASHION

 

2.  ANYWHO
Anywho is opgezet door Stephanie (27), Creative Director van de mode- boutique B56 in Kopenhagen en webshop b56store.com en Ingrid (26). Ingrid werkt als een social-mediastrateeg voor verschillende toonaangevende merken. Onder de URL Anywho bloggen ook Andrea Petrea, Miel mon Miel, Anne Sofie Madsen en Studio Veneda Anastasia. Anywho is een mooie blog waar allerlei topics en trends worden behandeld, super inspirerend!

Foto: Christel van Miel Mon Miel - Anywho

 

3.  BLAME IT ON FASHION
Hoewel BIOF 's blogger Marie Hindkaer Wolthers in Londen woont belichaamt haar blog de typische Deense stijl. Marie shined door haar creatieve maar klassieke ensembles. Ze is ook een van de makers van LUELLE Magazine.

Foto: Marie Hindkaer Wolthers

 

4. Kopenhagen Cylce Chic
Stel je de Satorialist voor op een fiets, dat is Copenhagen Cycle Chic. De modeblog voor streetstyle op het fietspad. Denemarken is net zoals Nederland een fietsland. Je komt zoveel stijlvolle mensen tegen op de fiets en dat zorgt voor leuke plaatjes. Kopenhagen Cycle Chic beperkt zich echter niet tot Denemarken en gaat met de camera de hele wereld over op zoek naar leuke fietsers. 

Beeld: Kopenhagen Cycle Chic

 

5. Look de Pernille
Look de Pernille is waarschijnlijk de bekendste Deense modeblog. De mooie blondine schrijft in het Engels en is daarom heel toegankelijk voor de niet Denen. De knappe Pernille beschikt over een geweldige stijl, zij heeft gewerkt als model en Fashion Director bij VROUW en ALT. Zij weet waar zij het over heeft!

Beeld: Pernille Teisbaek

 

6. THE LOCALS
Oorspronkelijke Deense Streetstyle is wat je op deze blog vindt. Fotograaf Søren Jepsen focust zich vooral op Kopenhagen. Heel af en toe schiet hij ook wel eens wat tijdens zijn vakanties en reizen. Hij is geïnspireerd door zowel de high end fashion en wat gewone mensen dragen. Een  mooie mix van stijlen en de foto's zijn altijd prachtig!

Beeld: Søren Jepsen

 

 


Deel dit artikel
Back to top