Fashion

Kopenhagen report: Ecco Walk in Style Awards

Dinsdagavond werd Copenhagen Fashion Week op grootse wijze ingeluid met de Ecco Walk in Style Awards 2012. Fashionscene's Joyce was erbij die avond en zij bleef bovendien nog een paar daagjes hangen in Kopenhagen. Lees snel het uitgebreide verslag van deze trip naar de Deense hoofdstad!

Dinsdag organiseerde het Deense Ecco alweer voor de vijfde keer de Ecco Walk in Style Awards in Kopenhagen. Met dit prijzenfestijn wil het schoenenmerk zoveel mogelijk mensen bewust wil maken van de problemen van de meest kwetsbare vrouwen ter wereld. Zes inspirerende dames uit verschillende landen maakten die avond kans om het de award van 2012 (in de vorm van een pump, nice!) te winnen én 33.500 euro voor een goed doel.

Zoals je al op onze Facebook en Twitter page hebt kunnen lezen, mocht de Nederlandse presentatrice, journaliste en regisseuse Hadassah de Boer uiteindelijk de hoofdprijs mee naar huis nemen! Zij doneert het flinke bedrag aan Stichting Vluchteling.

ecco walk in style awards 2012 locatie

Het prachtige Rådhuset in hartje Kopenhagen was de locatie voor de award show en vele fashion shows

Ecco walk in style awards 2012 winnaar

Ecco’s President Dieter Kasprzak, Hadassah de Boer en HKH Kroonprinses Mary van Denemarken

Ecco walk in style awards 2012 bezoekers collage

Op de show kwamen ook de nodige Scandinavische bloggers af

Nog voordat we wisten wie de winnares was, genoten we van een uitgebreid diner en kregen we het nodige Ecco schoeisel te zien tijdens een spectaculaire show. Dankzij een exclusief kijkje backstage konden we alles alvast even van dichtbij bekijken. Veel showmodellen waren speciaal voor the night of the show gecreëerd.

Ecco walk in style awards 2012 backstage collage

Ecco walk in style awards 2012 backstage collage2

De fall-winter 2012 show was onderverdeeld in drie trends: 'Aesthetic Being' (sixties style met veel grijs, zwart en wit), 'Active Vibrations' (knalkleuren met veel ronde vormen) en 'Nordic Breathing' (back to nature met fluffy accenten). Met deze parade aan moois voor aan de voeten bewijst Ecco dat het naast praktisch en comfy óók fashionable kan zijn!

Ecco walk in style awards 2012 catwalk

Ecco walk in style awards 2012 catwalk2

En dit is hoe het er vervolgens op de catwalk uitzag!

Na de award show resteerden er nog eens twee dagen om Kopenhagen in te duiken. Zo genoten we van een typisch Deense lunch in combinatie met sushi in het prachtig ingerichte The Royal Cafe en bezochten we de Rützou fall-winter 2012 show in de buurt Christiania.

Ecco walk in style awards 2012 lunch collage

The Royal Cafe (Amagertorv 6)

ecco walk in style awards 2012 rutzou collage

Rützou FW12 tijdens Copenhagen Fashion Week

Na Kopenhagen ook nog op eigen houtje te hebben verkend, kan één ding worden geconcludeerd: sla voor de leukste winkels en mooiste gebouwen de zijstraten in! Al vind je in de populaire shopping street Strøget ook fijne shopadresjes, van peperdure modehuizen tot meer betaalbare, on-trend mode. De meest goedkope stad is Kopenhagen niet, dus denk daarom aan het omrekenen van kronen naar euro's!

Ecco walk in style awards 2012 overige collage

Een olijk gekleurde bioscoop, de februari issue van Cover (één van de grootste modebladen in Denemarken), aankondiging van de CFW en het exterieur van een fancy accessoire shop

Ecco walk in style awards 2012 shopping collage

Warenhuis Illum (Strøget), Message (Strøget), Butiknø (Larsbjørnsstraede) en Weekday (Strøget); ook Episode (Larsbjørnsstraede) en Kassandra (Grønnegade) zijn aanraders

Houd Fashionscene in de gaten voor niet één, maar twee streetstyle reports met Deense fashionista's!

Thanks Ecco, voor deze fijne kennismaking met Kopenhagen.

Zijn jullie wel eens in de Deense hoofdstad geweest?

(Tekst en beeld: Joyce)

(Groot catwalk beeld en red carpet foto: Ecco)

Deel dit artikel
Back to top