Fashion

Bretels: do or don’t!?

In een ver verleden hadden ze een plekje in mijn kledingkast veroverd. Eerlijk gezegd weet ik niet eens hoe lang geleden dat moet zijn geweest, ergens tijdens mijn middelbare schooltijd denk ik. Bretels; toen vond ik ze helemaal super. En nu!? Ik ben er nog niet helemaal uit.

Lizette Snorgaard AW08Voor de echte zwart/wit denkers behoren bretels, net als het geplastificeerde pennenzakje, uitsluitend tot de outfits van de Revenge of the Nerds look-alikes. Haar glimmend van de overdosis gel in een scheiding, zwarte bril met jampotglazen, korte mouwen overhemd met een niet thuis te brengen print, witte sportsokken, gezondheidsschoenen à la opa en natuurlijk een broek die net te hoog (ver boven middel én grond) gedragen wordt, wellicht veroorzaakt door die bewuste bretels. Maar natuurlijk moet je ook eens uit die hokjes denken. Zowel voor mannen als vrouwen kunnen bretels de boel best leuk opfleuren, mits goed gecombineerd natuurlijk. En als het niet van die stugge, lelijke, Donald Duck/Mickey Mouse/Winnie the Pooh broekophouders zijn. Zorg dat je je shirt, overhemd, top in je broek/rokje stopt en dan zit je al snel goed.

Upcoming designer Lizette Snorgaard uit Denemarken bedacht een super variatie op de bretels. Als vast onderdeel van een tuxedo-achtige rok die inhaakt op de origami trend van deze herfst, zijn de zwarte kralenbretels helemaal geweldig. Zeker in combinatie met de grijze tanktop: niks meer aan doen! Of kralenbretels eigenlijk comfy zijn!? Dat is nog wel een puntje, maar wie mooi wilt zijn… De designs van Lizette Snorgaard zijn helaas alleen in Kopenhagen en Londen te koop maar dan heb je meteen een goede reden voor een citytrip.

Bretels, voor mij een definite do als het op deze manier is. Wat vind jij!? (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top