Beauty

Haartrend: balayage

Naast al de nieuwe fashiontrends worden wij ook lyrisch enthousiast van de nieuwste beautytrends. Waar gaan we onze nagels mee lakken, onze smoeltjes mee versieren en wat zijn de nieuwste trends voor jouw lokken. We spotte deze mooiere variant van ombré en delen hem graag met jullie!

Color blocking, ombre, gekleurd en grijs haar, we hebben het allemaal voorbij zien komen afgelopen twee jaar. Trends die vooral celebs op het podium en over de rode loper rockte, niet echt opties voor de mensen die zonder blikken of blozen over straat willen kunnen. Maar deze haartrend is zo subtiel en sensueel dat wij er graag kennis mee willen maken!

 

That face you make when.... @jenatkinhair 💇 @joycebonelli 💄 #StankFace #WasntInTheMood #JoyceMadeMe

Een foto die is geplaatst door Khloé (@khloekardashian) op

 

Bayalage is van oorsprong een Franse verftechniek die uit de jarig zeventig stamt. De techniek geeft het haar meer glans, diepte en een mooie natuurlijke uitstraling. Bij balayage wordt er enkel gebruik gemaakt van blondeermiddel of verf en een kwast, geen folies. Er worden fijne lijntjes blondeermiddel of haarverf met een klein borsteltje of applicator getrokken. Niet vanaf de haarwortel, maar soms pas halverwege om een natuurlijk effect te creeëren. Het doet denken aan een subtiele ombré look, in de vorm van highlights. Je kunt het laten toepassen in het hele haar om glinsteringen kleur of lichtheid toe te voegen.

 

Balayage kan zo hoog of laag ingezet worden als je wilt. Van uitgroei is geen sprake, omdat het effect als het ware 'uitzakt'. Hierdoor hoef je het minder vaak bij te laten werken wat uiteraard veel geld scheelt!

Bron: fashionmeetsbeauty

 
Ik bracht een bezoekje aan Rob Peetoom Hair + Beauty in Den Haag, om deze nieuwe haartrend te proberen. De prachtige salon is gevestigd in de Bijenkorf. Je kunt er terecht voor je haar, maar ook voor beauty zoals wenkbrauwbehandelingen, ontharingen en peelings. Meer informatie over de salon en Rob Peetoom vind je hier.

Foto's voor de behandeling:
 

En dit is het resultaat!

Ik ben er enorm blij mee! Wil jij deze haartrend ook uitproberen? Klik hier voor een Rob Peetoom zaak bij jou in de buurt!

Volg voor meer nieuwtjes en trends Rob Peetoom's blog, Facebook en Instagram.

Deel dit artikel
Back to top