Fashion

Report: cultureel festival KANTOR was booming!

Geen leegstaande kantoorpanden meer, maar exposities, performances, clubbing, muziek en food! Als het aan de organistatie KANTOR ligt, worden de leegstaande kantoorpanden opgevuld met kunst, cultuur en entertainement. Afgelopen weekend stond de lege werkvloer van het kantoorpand De Sloot geheel in dit teken. Het was een hip, happening en happy festival met inhoud.

KANTOR werd afgelopen vrijdag officieel geopend door wethouder Kajsa Ollongren (Kunst en Cultuur, Economische Zaken) van de gemeente Amsterdam en nachtburgemeester Mirik Milan.

Naast het brede aanbod van culturele partners waren er meer dan 40 kunstenaars en creatieve collectieven die de werkvloer van KANTOR als hun canvas mochten gebruiken. Verdeeld over 4 verdiepingen en 8 vleugels bood het leegstaande pand een heel weekend lang meer dan genoeg ruimte om de fantasie te laten prikkelen.

Op de begane grond van het pand was een industriële club gemaakt, waar de voorhoede van het Amsterdamse nachtleven -waaronder Joost van Bellen, William Kouam Djoko, Elias Mazian, Homework, Melon, Vriendje van Ferry, Radio Noet-Noet en vele live-optredens- het geheel van het nodige audiofiele geweld voorzagen.

KANTOR weekend werd zondag in stijl afgesloten door een lunch van Etikette, waarmee ze een excentrieke draai aan het begrip lunch gaven door eigenzinnige kunst en muziek tussen de gerechten door te serveren.

Bekijk een uitgebreid fotoverslag van dit fantastische event hieronder. Foto's zijn gemaakt door De Fotomeisjes.

Deel dit artikel
Back to top