Fashion

Potiche

Film Review: zomerfilms deel 3 - De rijke wijngaarden, petit déjeuner en kleine Franse dorpjes. In augustus duikt good2b in een selectie Franse zomerfilms. De derde film in deze zomerse serie is Potiche.
De directeur van de Pujol paraplufabriek runt zijn bedrijf met strakke hand. Ook thuis is hij niet bepaald de zachtheid zelve en ziet zijn vrouw als minderwaardig. Ze moet zich vooral niet met zijn zaken bemoeien, ook omdat zijn secretaresse zijn minnares is. Maar is madame Pujol wel gelukkig als huisvrouw? Want als alles bergafwaarts gaat, de medewerkers in staking gaan en Pujol een beroerte krijgt, neemt madame Pujol het roer over. Zij runt het bedrijf met veel gemak en de stakers gaan weer aan het werk. En als haar man weer fit is wil niemand haar kwijt.
Potiche (dat zich in de jaren zeventig afspeelt) is een kleurrijke komedie zoals we van François Ozon (‘8 femmes’) gewend zijn. Ozon geeft de kijker ook in Potiche zijn bekende feministische touch in de vorm van Madame Pujol (Catherine Deneuve). Maar hij drijft ook de spot met heerlijk kleurloze, langharige activisten en een communistische burgemeester (Gérard Depardieu). Potiche is een film om niet teveel verwachtingen van te hebben, maar die je, met een glaasje wijn in de hand, wel een leuke middag met vriendinnen oplevert.
PJK

Deel dit artikel
Back to top