Fashion

Pluk de Nacht

Amsterdam - Films kijken die nooit eerder op het grote witte doek zijn verschenen? In de openlucht, met een heerlijke pizza van Yam Yam in je hand, biertje in de ander en boven je hoofd het hemelgewelf met fonkelende donkere sterren? Dat klinkt als een sprookje maar dat is het niet.
Maak gebruik van die nacht, pluk 'm! Pluk de Nacht is een elf dagen durend festival en het enige echte openlucht filmfestival van Amsterdam. Op een reusachtig filmscherm worden de beste nationale en internationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties vertoond, die (nog) niet in Nederland in de bioscoop zijn uitgebracht.
Pluk de Nacht staat voor lange zomeravonden met mooie films op groot scherm, strandstoelen, warme dekentjes, de beste pizza's en swingende deuntjes om elke avond feestelijk mee af te sluiten. Iedere avond zal een lange film vooraf gegaan worden door een korte film. Alle films die Pluk de Nacht vertoont, hebben met succes op grote internationale festivals gedraaid, maar zijn desondanks in de gewone bioscoop niet te zien. Dit jaar draaien er meer films dan ooit, afkomstig uit o.a. IJsland, Zuid-Afrika, Oostenrijk, Ierland, Zweden, Engeland, Nederland en Zwitserland.
De openingsfilm komt uit Nieuw-Zeeland en verhaalt over buitenbeentje Lily dat een oogje heeft op een vaste klant van het hamburgerrestaurant waar ze werkt. Hij is echter alleen maar bezig met het smeden van wraakplannen tegen zijn vroegere plaaggeest van school. Bovendien vindt hij haar mooie collega veel leuker. Het is een droogkomisch debuut over een onwaarschijnlijk paar. Deze film was winnaar van het U.S. Comedy Arts Festival. Dit jaar pakt Pluk de Nacht overigens extra uit. Op het Stenen Hoofd worden deze editie caravans en containers omgebouwd tot levensgrote kijkdozen, waarbinnen installaties, foto's en andere spannende kunstvormen te beleven zullen zijn.
Voorafgaand aan de film is er de mogelijkheid om heerlijk te eten op het terras van de Pizza Laboratory, met pizza's à la Yam Yam en er staat een goed gevulde bar op het terrein. De films beginnen bij het vallen van de duisternis, rond half tien en na de film zorgt de DJ voor een feestelijke afsluiting. Weer of geen weer, de film gaat altijd door. Als het pijpenstelen regent wordt de voorstelling gewoon binnen voortgezet in de loods op het Stenen Hoofd.
Pluk de Nacht vindt plaats van 9 t/m 19 augustus, op het terrein van het Stenen Hoofd, Westerdoksdijk 40, in Amsterdam. Entree is gratis! Kijk voor meer informatie op plukdenacht.nl.

Deel dit artikel
Back to top