Fashion

Verse Appelsap!

Amsterdam - Juicy, fruity, fresh en lauw. Dat is de Appelsap Special die aanstaande vrijdag 15 juni weer losbarst en overvloeit van talent in nachttheater Sugar Factory. De Appelsap Special avonden richten zich op de kwaliteit van hiphop en aanverwante muziekstromingen. In 2000 al bracht Appelsap hiphop terug naar waar het allemaal begonnen is: het Park. Elk jaar trok Appelsap in het Oosterpark zo'n vijfduizend bezoekers en na anderhalf jaar een uitverkochte Hotel Arena Tonight was het weer eens tijd voor een wat intiemere sfeer in Sugar Factory. Van klein naar groot naar intiem, maar nog altijd met dezelfde goede vibe die in al die jaren gelukkig niet is veranderd.
Het zal je niet ontgaan zijn dat Nederlands(talig)e hiphop de afgelopen jaren een grote vlucht heeft genomen. Appelsap vond het nu dan ook tijd om een ode te brengen aan hen die deze fakkel op hun eigen, vernieuwende manier brandende houden. Applaus dus voor de nieuwe generatie Nederlandse hiphoppers!
Natuurlijk is er een spectaculaire line-up van live-acts. Naast echte nieuwkomers als Cartes & Kleine Jay (winnaars publieksprijs GPNL) en Blocnotes, zijn er optredens van The Opposites, en Flinke Namen (De formatie van MC FIt, Murth Mossel, Sef Nice en dj The Flexican) en natuurlijk 'koetjesrepen in je buik, koetjesrepen in je vacht', oftewel Shenkie, de nieuwste hit van De Jeugd Van Tegenwoordig. Allemaal vertegenwoordigen ze het nieuwe geluid binnen de Nederlandstalige hiphop.
Samen met Appelsap resident dj SP zal ook insider op het gebied van Nederlandstalige muziek DJ Danny de Funk (minder bekend als ene Tropical Danny) aantreden en kunnen we handen in de lucht verwachten voor krakers van Extince, Opgezwolle, Brainpower, DuvelDuvel, Jawat, Jiggy Djé, Spacekees, Kubus, Winne en die lijst gaat natuurlijk maar door en door. Appelsap zou Appelsap niet zijn als er niet werd gezorgd voor speciale verrassings-act, maar dat blijft dus nog even een verrassing!
De optredens beginnen op vrijdag 15 juni om 00:00 uur in de Sugar Factory, Lijnbaansgracht 238, Amsterdam. Voorverkoop loopt via de Melkweg en AUB.

Deel dit artikel
Back to top