Fashion

Polo Trophy in Amsterdamse Bos

Amstelveen - Paarden, de Engelse kroonprinsen en andere rich & famous people, een hoog poloshirts-gehalte (it’s all in the name) en Engeland. Het zijn stuk voor stuk associaties, die bij velen opkomen als ze het woord ‘polo’ horen. De eerste is waar, maar de laatste drie zijn écht verleden tijd. Polo wordt steeds bekender en de sport begint zelfs een beetje hip te worden. Polo heeft van oudsher het imago van een sport voor mensen van adel en koninklijke huize, maar steeds meer mensen ontdekken dat het hier ook om een zeer spectaculaire sport gaat. Polo bestaat al duizenden jaren, maar is alles behalve oubollig. Acht spelers te paard racen met grote snelheid over het veld en halen acrobatische toeren uit om de bal in de goal te slaan. Spannend dus!
Wil je zelf ervaren of je jouw mening bij moet stellen dan is het zeker leuk om zaterdag 23 september naar het Amsterdamse Bos te komen tijdens de Amsterdam Polo Trophy. Dit jaar wordt het evenement voor de zevende keer gehouden. Vanaf 13.00 uur tonen vier teams hun kunsten op het veld achter het bezoekerscentrum in het Amsterdamse Bos in Amstelveen. Het poloseizoen begint in april en wordt ieder jaar afgesloten in het laatste weekend van september. Voor de echte leken: er is een commentator uit Engeland aanwezig, die uitleg bij de actie op het veld geeft. Het is dus nog leerzaam ook! Het blijft polo, dus er is een dresscode. Drie keer raden? Ja wel, smart casual.
Amsterdam Polo Trophy vindt plaats op zaterdag 23 september van 13.00 tot 17.00 uur in het Amsterdamse Bos (Bosbaanweg 5) in Amstelveen. Je kunt gratis kaarten aanvragen via info@polo.nl.

Deel dit artikel
Back to top