Fashion

John Frieda City Trip: more Ibiza nightlifeVan over de hele wereld komen mensen in de clubs van Ibiza samen om te dansen. Wanneer je dit zo opschrijft klinkt het heel bijzonder, waarom kan het dan soms toch zo banaal en leeg lijken. Natuurlijk één of meerdere avondjes in een grote club moet je meemaken. Het gevoel wanneer de dj precies de juiste plaat uitkiest, de pikdonkere Xbox zaal bij Space, de enorme witte lakens die de Pacha over het publiek heen laat vallen en het gevoel van saamhorigheid wanneer je met z’n allen s’ochtends de club uitloopt het zonlicht tegemoet. Maar toch kun je ook hier een overdosis van krijgen. Het gevoel van is dit alles, de exclusiviteit is soms ver te zoeken, het is belachelijk duur en ondanks alle lichteffecten en dj’s die voor megasalarissen van over de hele wereld worden ingevlogen om even te draaien ook te voorspelbaar. Gelukkig heeft Ibiza nog zoveel meer te bieden, ook op het gebied van Nightlife.
Van de geweldige villa feestjes van Dirty Diamonds waarvoor je de juiste personen moet kennen omdat je alleen met een persoonlijke uitnodiging welkom bent tot spontane strandfeestjes met excentrieke en bontgeklede types van allerlei pluimage waar iedereen welkom is. In Ibiza kun je overal nachten beleven die je je leven lang niet meer zult vergeten. Zo zal een avond in de tuin van Namasté een stimulering van al je zintuigen zijn. Inspirerende mensen ontmoeten, boeiende gesprekken voeren en wild dansen, met in je neus de geur van vele wierookstokjes in een omgeving met zoveel kleuren dat het pijn doet aan je ogen. Ook vinden hier mystieke ceremonies en oude rituelen plaats. Je hoort hier trance, maar ook live muziek zoals een Marokkaanse band en Spaanse volksmuziek. Op deze plek die zoveel liefde en vrede uitstraalt is alles mogelijk en iedereen welkom, er is geen beter voorbeeld van integratie te verzinnen. Namasté vind plaats in San Carlos op dezelfde plek waar hippiemarkt Las Dalias plaats vindt.
Ook op het strand vinden vele feestjes plaats, zo kan er iedere avond gedanst worden bij Bora Bora in Playa d’en Bossa. Maar dit is zeker niet de leukste plek, teveel toeristen -eigenlijk alleen maar- en daarbij is het strand ook echt niet het mooiste strand van Ibiza –eigenlijk helemaal niet mooi-. Beter kun je iets verder uit het centrum van Ibiza weg gaan. Naast het eerder genoemde restaurant Yemanya ligt Blue Marlin. Deze strandtent met Nederlandse eigenaar staat bekend om de populaire feestjes die hier gehouden worden. Je moet het treffen want omdat het zo mooi is, is het is ook een populaire locatie voor bruiloften en andere besloten feestjes. Je bent er dus niet altijd welkom en het is een beetje jammer als je voor niets de lange weg afgelegd hebt.
Het lijkt wel alsof hoe leuker het strand is, hoe meer moeite je ervoor moet doen. Helemaal in San Antonio’s Westend zit Kumharas. Volgens de inwoners van Ibiza vind je hier ‘the true Ibiza Spirit’. Deze spot is door nog maar weinig toeristen ontdekt en dat willen de mensen die er wel komen eigenlijk zo houden, dus hou het stil. Hier vindt je de jongeren die op Ibiza werken als ze vrij zijn, verder ook veel hippies en honden. Dit is dé spot om met wat vrienden te genieten van een mooie zonsondergang of voor een leuke afterparty na een nachtje stappen.

Deel dit artikel
Back to top