Fashion

Le fournil de Sébastien in HilversumHilversum - Als warme broodjes gaan de broden van Le fournil de Sébastien over de toonbank. Deze échte Franse bakker zorgt voor de nodige nostalgie naar Frankrijk met zijn baguettes, brioches en madeleines. Om nog maar te zwijgen van een échte croissant. Goed nieuws, want de ambachtelijke open bakkerij Le fournil de Sébastien in Amsterdam heeft een nieuwe vestiging geopend in Hilversum.
Als je eenmaal pain geproefd hebt wil je geen brood meer. Het leuke aan Le fournil de Sébastien is, dat je vanuit de winkel zo de bakkerij in kijkt, waar het deeg gekneed wordt, broden liggen te rijzen en in de steenoven worden gebakken. Pure broodpoëzie dus waar je nu ook in Hilversum van kunt genieten.
Eigenaar Sébastien komt uit een familie van ambachtelijke bakkers. Buiten de traditionele baguettes bakt hij ook traditionele ‘viennoiseries’ (croissants, chocoladebroodjes en pains viennois). Sébastien gebruikt geen kunstmatige toevoegingen zoals broodvet, conserveermiddel, broodverbeteraar en dergelijke, zijn broden zijn puur natuur en voor de volkorenprodukten wordt uitsluitend biologisch meel gebruikt. Het deeg krijgt echt de tijd om te rijzen (zo'n achttien uur voor het stokbrood) zodat het een volle smaak ontwikkelt. Le fournil de Sébastien zit aan de Gijsbrecht van Amstelstraat 131 (hoek Egelantierstraat). Zelfs de openingstijden zijn Frans: van 7:00 tot 19:00 van maandag t/m zaterdag.

Deel dit artikel
Back to top