Fashion

Lucky Mi Fortune Cooking

Amsterdam - Lucky Mi Fortune Cooking is een mobiel snacklab ontworpen door 2012 Architecten, dat tropische snacks maakt van eigen bodem, zoals cassavebol met nieuwe haring. Gedurfde culinaire combinaties met de beste ingrediënten uit eigen buurt.
Lucky Mi Fortune Cooking is behalve mobiel snacklab ook een culinaire ambassade die optimaal gebruik maakt van buurtproducten, buurtkennis en buurtvoorzieningen. 100% buurtproof dus.
Kunstenares en vormgever Debra Solomon ontwikkelde het project in opdracht van Imagine IC Amsterdam, Freehouse en Kosmopolis Rotterdam. Samen met een aantal topkoks, horecastudenten en culinaire ondernemers bedacht zij een menu van tropilokale hapjes en aantrekkelijke wereldgerechten.
Sinds 2004 werkt Solomon aan een reeks projecten rondom food design en food culture. In 2007 was zij curator van onder andere de Eetbare Stad (NAi-M) en food domein expert van DOTT 07, de Design Biënnale in Newcastle. Dit jaar is zij ‘designer invitée’ van de Design Biënnale in Saint Etienne (Frankrijk). Meer over haar projecten op haar weblog, Culiblog.
Lucky Mi Fortune Cooking is tot eind oktober 2008 op verschillende locaties in Amsterdam te bezoeken. Tussen 5 juli en 10 augustus is Lucky Mi Fortune Cooking te vinden in het Bijlmerpark op Kwakoe Amsterdam. Voor meer informatie over het festival: kwakoeamsterdam.nl.

Deel dit artikel
Back to top