Fashion

Puur Asten

Asten - Puur is het nieuwe restaurant van François Geurds, de voormalige souschef van wat ook wel het beste restaurant van Groot-Britannië genoemd wordt, de Fat Duck in Londen. Geurds telt pas pas 31 lentes en heeft nu al een culinair cv waar Gordon Ramsay van zou watertanden.
Na Nederlandse sterzaken zoals De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, Chalet Royal in Den Bosch en Parkheuvel in Rotterdam, kookte Geurds twee jaar lang bij kookgenie Heston Blumenthal, in het Britse driesterrenrestaurant Fat Duck. Fat Duck wordt meestal in een adem genoemd met het Spaanse El Bulli en kan tot een van de beste restaurants ter wereld gerekend worden. En nu is kooktalent Geurds dus terug op Hollandse bodem. In Brabant, om precies te zijn het kleine dorpje Asten, openden onlangs de deuren van zijn nieuwe restaurant Puur.
Het restaurant heeft slechts 38 couverts, zodat je de onverdeelde aandacht hebt van gastheer en eigenaar Wim van der Heijden. De inrichting van Puur is strak, doch klassiek. Wit tafellinnen, een simpel bloemetje en een schare aan wijnglazen sieren je tafel.
Een glimp op de menukaart doet je smaakpapillen terstond uit hun sluimertoestand ontwaken: risotto van Carnaroli-rijst met Iranese saffraan, basilicum en courgette en vongole met knoflookschuim. Chorizo, coquilles en jounos tomato met een pompoen-toffee saus of lamsvlees met Du Puy linzen en gestoofde venkel maken dat je maag een sprong van vreugde maakt, als dat zou kunnen dan. Het menu is overigens seizoengebonden en er wordt slechts met pure eerlijke ingrediënten gewerkt. Het restaurant heet niet voor niks Puur natuurlijk.
Puur en goed eten van een van de meest veelbelovende koks van het moment kan al vanaf € 45, dan heb je een viergangenmenu. Er is ook een vijf- en zesgangenmenu voor de echte liefhebbers. Gezien het intieme karakter van Puur leent de zaak zich bij uitstek voor besloten diners, af te huren vanaf twintig personen. Restaurant Puur is gevestigd aan het Koningsplein 6 in Asten en geopend van woensdag t/m zondag.

Deel dit artikel
Back to top