Fashion

kip als eenpansgerecht

Caspar's recept - Caspar Burgi, tvkok en eigenaar van cateringbedrijf HotKitchen schrijft wekelijks een culinaire bijdrage. Deze week is dat een recept!

Save the chicken!!!!!! Een van mijn favoriete maaltijden zijn eenpansgerechten. De smaken kunnen lekker door elkaar trekken en het is makkelijk klaar te maken. Bij koken is het altijd moeilijk om vis, vlees en kip op hetzelfde moment klaar te krijgen als de aardappelen of rijst. Bij eenpansgerechten pleur je gewoon alles in een pan, je zet er een vuurtje onder en je wacht op het resultaat.
Nou is het ook weer niet zo simpel, maar met dit receptje zal ik laten zien dat je toch redelijk snel én makkelijk een top eenpansgerechtje klaarmaakt.
Ook is het goed om in deze tijd het kippetje toch even in een ander voetlicht te zetten. Wel moet ik melden dat je voor dit gerecht absoluut geen chinees kippetje moet gebruiken, (je weet maar nooit wat je koopt) maar een lekker kippetje uit Holland, of ook lekker uit Frankrijk. (Dan heten ze poussins)

Ingrediënten voor 2 personen:

1 grote braadpan

Voor de piepkuiken

1 piepkuiken ongeveer 400 gram
1 theelepel Togarashi peper (Japanse rode peper mix gewoon bij Appie te koop)
1 eetlepel gembersiroop
2 mespuntjes zout
1 sinaasappel
1 kip- Bouillonblokje
½ teentje knoflook (optioneel)
Olie en boter om in te braden
2 dl witte wijn en 2 dl water
4 grote Nicolai aardappelen in zessen (partjes) gesneden en gewassen

Klik hier om het hele recept lezen.

Deel dit artikel
Back to top