Fashion

Jazz at the Castle

Amerongen - Jazzliefhebber, er staat weer een niet te missen zomeravond voor je op het programma! Op zaterdag 23 juni vindt voor de zeventiende keer Jazz at the Castle plaats in een schitterend decor, namelijk op het terrein van Kasteel Amerongen. Een geweldige plek om deze heerlijke muzieksoort te ervaren, in je op te nemen en samen met anderen te genieten.
Ook dit jaar ontbreken de grote namen niet in het veelzijdige programma dat jong talent naast ‘oude rotten’ programmeert. Op het festival voert jazzy en funky muziek de boventoon, maar de band Zijlstra is vooral bekend om hun prachtige melancholische liedjes met een variatie aan muziekstijlen. Van stampende jazz en ballads via rock naar blues en terug. Opvallend is de stoere, raspende dan weer gevoelige stem van Jeroen Zijlstra; jazztrompetist, tekstdichter, componist en kleinkunstenaar.
Ook het Tineke Postma Quintet zal acte de presance geven. Imponerend is de frequentie waarmee saxofoniste Tineke Postma al diverse jazzprijzen in de wacht sleepte. Haar spel is jeugdig fris, maar tegelijkertijd ook zo rijp, dat haar grootse talent niet te ontkennen valt. Daarnaast kun je genieten van de nodige jazzy sounds van Carmen Gomes Inc., een bijzondere band die al sinds 1993 in vrijwel dezelfde samenstelling professioneel aan de weg timmert. Souljazz met een likje blues is misschien nog wel de beste omschrijving voor hun eigen sound. Verder kun je de heerlijke muzikale klanken van ondermeer Shiner Twins, Willem Hellbreker/Bert van den Brink Quartet en B-3 verwachten.
Jazz at the Castle begint om 20.30 uur en vindt plaats in en om het Koetshuis van Kasteel Amerongen. Kaarten kosten aan de kassa € 27,50 en in de voorverkoop € 25 per stuk. Je kunt ze onder andere via de site van Jazz at the Castle kopen. good2b geeft 2 x 2 kaarten weg! kijk snel bij WIN! De winactie loopt tot zondag 17 juni. (Beeld: Pepijn van de Staak)

Deel dit artikel
Back to top