Fashion

Expo Bruno di Maio & Mario Phillippona

Berlijn - Mocht je in december een bezoekje brengen aan Berlijn, dan moet je zeker even een kijkje gaan nemen bij Amadeus Art Galerie (Potsdamer Strasse 98). Daar vindt vanaf 2 december een expositie plaats van twee kunstenaars, namelijk de Italiaanse schilder Bruno di Maio en de Nederlandse meubelkunstenaar Mario Phillippona.
Van één van de beste, nieuwe figuratieve kunstenaars van Italië, Bruno di Maio, kun je ruim veertig werken bekijken, grotendeels naakten en stillevens. Hij heeft duidelijk een grote passie voor de Renaissance, maar tegelijk ook een sterk verlangen naar expressieve autonomie. Zijn werk is vrolijk, vleselijk, rijk in kleur en vibrerend van licht. Zijn werken zijn voornamelijk te vinden in particuliere en openbare collecties in de Verenigde Staten, Australië, Europa en Japan.
Daarnaast kun je de unieke lijn ‘Sexy Furniture’ van topdesigner Mario Phillippona bewonderen. Een perfecte combinatie met het werk van Bruno di Maio. Mario Phillippona is zowel beeldhouwer als meubelmaker en door deze talenten te combineren, is de unieke ‘Sexy Furniture’ lijn ontstaan. Hij heeft zowel zijn eigen design gemaakt als custom design voor bedrijven en particulieren in de vorm van exclusieve balies, complete kantoorinrichtingen, keukens, boekenkasten en hifimeubels.
Hij studeerde architectuur in San Francisco en Maassluis en haalt zijn inspiratie uit hedendaagse en organische architectuur, waarin hij een voorkeur heeft voor strakke lijnen en duidelijke vormen. Door het volgen van natuurlijke vormen in hout, komt hij op de door hem bewonderde vorm, de lichaamslijnen van de vrouw. Zijn passie voor hout en vrouw komt duidelijk terug in zijn inmiddels spraakmakende meubellijn ‘Sexy Furniture’, die je dus kunt zien in deze expositie.
Het werk van deze twee interessante kunstenaars kun je bekijken én kopen van woensdag t/m zaterdag van 13:00 tot 20:00 uur. Entree is gratis. (Beeld: Bruno di Maio)

Deel dit artikel
Back to top