Fashion

Bertrand Fleuret ‘The Risk of an Early Spring’

Amsterdam - Van 2 februari tot en met 31 maart 2006 presenteert de HUP Gallery in Amsterdam de tentoonstelling ‘The Risk of an Early Spring’ met werk van de Franse fotograaf Bertrand Fleuret. ‘The Risk of an Early Spring’ omvat een selectie bijzondere zwart-wit foto’s die zijn gemaakt tijdens Fleurets vele reizen tussen 1994 en 2005.
De titel “The Risk of an Early Spring’ kan worden gezien als metafoor voor de kwetsbaarheid van het leven in een wereld die meer dan ooit wordt bepaald door menselijke activiteit. Het werk van de Franse fotograaf Fleuret (1969) richt zich op de toegenomen miscommunicatie tussen mensen en de steeds groter wordende kloof tussen mens en natuur. Fleuret doet dit met zorgvuldig gemaakte zwart-wit beelden die een directe, intuïtieve weerslag zijn van de manier waarop hij zijn omgeving ervaart. Het is daarbij vaak niet helemaal duidelijk waar of wanneer een foto is gemaakt en wat ermee wordt bedoeld. Fleuret is dan ook niet geïnteresseerd in een objectief gebruik van de fotografie. Integendeel. Bij het kijken naar zijn werk wordt je langzaam meegezogen in de wereld zoals Fleuret die zelf ervaart - een wereld die steeds meer wordt bepaald door een even absurde als tragische spanning tussen natuur en onze artificiële maatschappij, en de lege eenvormigheid van vliegvelden, parken en perkjes, snelwegen, voorsteden of winkelcentra. Zijn werk is niet zwaar op de hand of belerend maar eerder raadselachtig en kwetsbaar.
HUP Gallery exposeert foto’s die ook te zien zijn in het gelijknamige boek waarmee Bertrand Fleuret als fotograaf debuteerde. Net als in het boek beweegt de fotograaf zich op de scheidslijn tussen werkelijkheid en surrealisme.
De opening vindt plaats op donderdag 2 februari van 17.30 tot 19.30 uur. De expositie is tot en met 31 maart 2006 te bezichtigen aan de Tesselschadestraat 15 te Amsterdam. Bertrand Fleuret is tijdens de opening aanwezig. Speciaal voor de deze expositie is een catalogus uitgegeven die te koop is voor €15,-. Openingstijden: donderdag, vrijdag van 10.00 – 17.00 uur en op afspraak, entree is gratis. Klik hier voor het adres en meer informatie over Hup Gallery.

Deel dit artikel
Back to top