Fashion

Beeld en Fantasie

Deventer - De galerie ZininKunst presenteert vol trots zijn splinternieuwe expositie: Beeld & Fantasie! Op deze verkooptentoonstelling exposeren talentvolle designers en ontwerpers hun meest fantasierijke meubels, beelden en designgadgets. Alle kunstwerken zijn uniek, lekker eigentijds, dagelijks bruikbaar én ook nog eens behoorlijk betaalbaar. Dat is nog eens goed nieuws!
Zo exposeert Erna Futselaar hier haar beelden, die gemaakt zijn van diverse materialen, van keramiek tot brons. Alle werken hebben met elkaar gemeen dat ze gemaakt zijn met een perfect gevoel voor vormen. Het lijnenspel is een belangrijk element in haar werk. Ze is daarbij vaak op zoek naar het spanningveld tussen realistische en abstracte vormgeving.
Ook voor meubels, kan je hier je slag slaan. Bijvoorbeeld bij Fer Gabor. Deze designer maakt meubels van oude materialen die veelal door hem zelf gehaald worden uit Mediterrane gebieden. Deze kunnen zowel uit de natuur als van eerder vervaardigde producten afkomstig zijn. In één van de tafels zijn bijvoorbeeld blauw geglazuurde dakpannen verwerkt. Dergelijke materialen roepen bij hem associaties op, die tot nieuwe objecten leiden.
Designer Sanne van der Spek maakt bijzondere designproducten die vooral functioneel zijn. Op speelse wijze verwerkt zij materialen als kunststof, textiel en hout tot onder andere meubels, verlichting en tassen.
Sowieso is de galerie een bezoekje waard! ZininKunst is gevestigd in de voormalige schouwburg, midden in het centrum van het pittoreske Deventer. In de galerie krijgen jonge kunstenaars en ontwerpers de gelegenheid om hun werk tentoon te stellen, onder de aandacht te brengen van een breed publiek en te verkopen. Zo heb je de mogelijkheid om voor betaalbare prijzen fantastische kunstwerken van nieuw talent in huis te halen! De expositie Beeld en Fantasie loopt t/m 25 februari 2006. ZininKunst is van woensdag t/m zaterdag geopend van 10:00 – 17:00, entree is gratis.

Deel dit artikel
Back to top