Fashion

Re-f-use: duurzaam design

Delft - Duurzaam design is design dat niet alleen oog heeft voor esthetica, maar ook voor de wereld. Voor milieu, grondstoffen, voorraden en economische behoeften. Zaken die elke liefhebber van design en architectuur natuurlijk aan het hart gaan! De tentoonstelling Re-f-use: duurzaam design geeft je een overzicht van laatste ontwerpen op het gebied van duurzaam design. Deze spetterende tentoonstelling was eerder al te zien in acht Europese landen en trok meer dan 60.000 bezoekers! Nu is Re-f-use: duurzaam design geactualiseerd met 20 nieuwe producten!
Re-f-use: duurzaam design toont met 150 voorbeelden de ontwikkeling van duurzaam design in de afgelopen decennia. Een boeiend overzicht: in de jaren tachtig werden tastbare producten ontwikkeld uit gerecycled materiaal, terwijl in een decennium daarop systemen werden ontwikkeld om verspilling van grondstoffen en energie te voorkomen.
De tentoonstelling Re-f-use is uitgebreid met diverse nieuwe producten. Zo kan je bijvoorbeeld de Celle Chair bewonderen, een snel demonteerbare stoel van Herman Miller. Of wat te denken van de Nike Considered Boot, een schoen waarvan de zool niet gelijmd is! Ideaal, want lijm is slecht voor het milieu en op deze manier is de schoen gemakkelijk recyclebaar. Kijk, daar is over nagedacht! Ook cool om te zien is de onlangs met een Sustainable Design Award 2005 bekroonde Shopcycle van Lennart Vissers: een combinatie van fiets en winkel. Lekker multifunctioneel! Ook worden diverse projecten van studenten Design for Sustainability van de TU Delft gepresenteerd.
Alle producten zijn te zien op de website van Re-f-use. Op deze site geven ook prominente ontwerpers, zoals Michele de Lucchi, hun visie op duurzaamheid. Inspirerend en natuurlijk een lust voor het oog! Hoewel de tentoonstelling t/m 23 december loopt, blijft een deel van Re-f-use permanent te bezichtigen in het gebouw van de Faculteit Industrieel Ontwerpen bij de TU Delft. Je kan Re-f-use bezichtigen in de Faculteit Industrieel Ontwerpen (TU Delft) van maandag t/m donderdag van 09:00 - 21:00 en op vrijdag 09:00 - 18:00.

Deel dit artikel
Back to top