Fashion

Resfest Digital Filmfestival - Rotterdam & Amsterdam

Resfest Digital Filmfestival is een bijzonder film-, muziek- en lifestylefestival met een unieke verzameling van originele korte films, documentaires en de allerbeste muziekclips. Dit jaar vindt het festival voor de eerste keer plaats in Nederland en wel op 7, 8 en 9 oktober in Rotterdam bij Lantaren Venster en in Amsterdam bij De Balie. De wereldwijde zoektocht van Resfest naar de meest uitzonderlijke en originele korte films, muziekclips, animatiefilms en motion graphics resulteerde in maar liefst 1800 inzendingen. Tijdens Resfest 2005 kun je onder meer de volgende programmaonderdelen verwachten:
The Dutch Mix. De beste film-, video- en animatieproducties van Nederlands toptalent, geselecteerd in samenwerking met MTV Nederland en de Filmbank.
Directors Retrospective Traktor. Het Scandinavische collectief Traktor komt met enkele nooit eerder vertoonde parels uit het Traktor-archief. Traktor maakte onder meer commercials voor Nike en Fox Sport en muziekclips voor Basement Jaxx, Fatboy Slim en Prodigy. Hun werk is meermalen bekroond.
Cut & Paste. Uitbundig werk dat gebruik maakt van collage en filmsamples. Kortom het zelf creatief filmmaken.
XL Recordings Side A. Het beste van de grootste hits van XL bevat zowel nieuw als bestaand favoriet werk van The White Stripes, Basement Jaxx, Lemon Jelly en MIA, samengesteld door de regisseurs Michel Gondry, Ruben Fleischer, Hammer en Tongs en Airside.
Just for Kicks. De opkomst van de opmerkelijke sneakercultuur in beeld gebracht in combinatie met een live evenement.
Infamy. De première van de langverwachte graffitidocumentaire van Doug Pray, de gevierde regisseur van Scratch en Hype!.
Ook vinden er regie workshops plaats. Natuurlijk ontbreken live muziek, VJ en DJ events niet. Resfest 2005 start in september in New York en doet daarna 35 andere wereldsteden aan. Daarmee is Refest 2005 de meest uitgebreide editie tot nog toe. Voor het complete programma en alle info, klik hier. good2b geeft 2 x 2 plekken weg op de gastenlijst voor de openingsparty van resfest vrijdag 7 oktober in Nighttown, kijk bij WINNEN.

Deel dit artikel
Back to top