Fashion

Ook zo een hekel aan het inlopen van schoenen? Dankzij deze simpele trucs hoeft dat niet!

Ook zo een hekel aan het inlopen van schoenen? Dankzij deze simpele trucs hoeft dat niet!

Het is één van de dingen waar we een zwak voor hebben: mooie leren schoenen. Het liefst sparen we even zodat we kunnen investeren in een tijdloos en wat duurder paar maar dat maakt het dubbel zo pijnlijk als de stappers de eerste draagbeurten nogal klemmen met alle gevolgen van dien.

We kwamen zojuist een oplossing hiervoor tegen die we het proberen waard vinden. Let op, wees wel voorzichtig want de methode is een beetje tricky voor ons gevoel. De truc? Hul je voeten in een dik paar sokken en trek de schoenen aan. Verwarm vervolgens de stukken leer die extra strak zitten met de föhn. Door de warmte, wordt het leer soepeler en vormt het eerder naar je voet. 

Nogmaals: wees terughoudend met de hitte en hoe lang je de warmte op je schoenen richt. Probeer het eerst 10 seconden op een medium stand en voer het aantal seconden en de warmte eventueel voorzichtig op. 

Vind je dit te risicovol of werkt het niet zoals je zou willen? Dan zijn er nog drie andere trucs. 

  1. Vul een ziplock zakje met water en plaats dit in de schoen (let op dat er geen water kan lekken!). Plaats je schoen vervolgens in de vriezer. Water zet uit als het bevroren is met als gevolg dat je schoenen dus ook wat uitrekken.
  2. Knelt de schoen vooral bij de hiel? Gebruik dan een lepel om druk te zetten en te wrijven op deze plek in de schoen. Het kost wat tijd maar je gaat wel precies te werk met een zeer klein risico om je schoen te beschadigen.
  3. Tot slot kun je natuurlijk ook een paar schoenspanners kopen om het leer uit te rekken.

Sterkte!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top