Beauty

‘No-Tan’ trend, de bleke huid is in!Gezonde trend - “Herhaal het als een mantra ‘bleek is prachtig, vlekkerige fake tan niet, Cate Blanchett, Cate Blanchett, Cate Blanchett’ en misschien kun je ontkomen aan de heersende modevoorschriften van wat wel of niet aantrekkelijk is. Porselein, oftewel bleek is in!”
De ‘No-Tan’ trend heerst al sinds 2008 en wordt nu ook door niet beroemdheden opgepakt. De discussie rond de zongebruinde huid laaide enkele jaren gelden op nadat enkele vrouwen ernstige huidschade opliepen na het gebruik van solariums. Het woord ‘tanorexic’ werd toen voor het eerst gebruikt in de media en men begon het probleem te (h)erkennen: we zijn onszelf levend aan het braden – zonder goede reden.
Meer dan een eeuw geleden was een bleke huid een statussymbool. Grove zongebruinde huid was immers het ellendige lot voor diegene die uren in de zon op het land moesten ploeteren. De staat van je huid werd daarmee een indicator van je status.
In de jaren twintig sloeg dit echter om. De rijken der aarde gingen voor het eerst met vakantie en Coco Chanel, het internationale mode icoon, vond zongebruinde vrouwen mooi. De zongebruinde huid werd nu opeens het symbool van rijkdom. De armen werkten niet langer op het land maar in fabrieken en konden zich geen buitenlandse vakanties veroorloven.
Aan het begin van 2010 zwoer Nicola Roberts, zangeres van het populaire Girls Aloud de zongebrande huid voor altijd af. Ze verscheen met haar strijd zelf is een televisieprogramma. Maar is zo’n bleke huid dan wel sexy? Vele Edward Cullen Twilight fans zullen schreeuwen dat dit het geval is. Of het wel echt ‘in’ is? Kijk naar het gezicht van Karen Elson dat Prada nu alweer enkele jaren voor haar campagnes gebruikt. En bedenkt: de mooiste metallic kleuren staan alleen mooi op een bleke huid! :)

Deel dit artikel
Back to top