Fashion

Q & A met Beyoncé en Rodrigo Otazu

Exclusief! - Sieradenontwerper Rodrigo Otazu werkt met veel internationale artiesten en maakt voor deze sterren customized sieraden en outfits voor de bühne. Zo maakt hij ook veel stukken voor Beyoncé. Good2b kreeg een exclusieve Q&A met Rodrigo Otazu en Beyoncé over mode, Victoria Beckham, inspiratie en moederschap.
Tekst: Suzanna Timmer
[IMG01]


Rodrigo: Jouw juwelencollecties zijn altijd gelinkt met mode, hoe belangrijk is mode voor jou?
R: Ik eet, leef en droom mode. Het is mijn passie. Sinds de mode-industrie mij ontdekt heeft, ben ik veel zekerder in wat ik doe en wat ik wil.
Rodrigo: Wie is jouw favoriete ontwerper van het moment?
R: Lanvin! I love it!
Beyoncé: Je komt uit een getalenteerde designersfamilie. Het modelabel The House of Deréon is een familiebedrijf van drie generaties Knowles-vrouwen die een gezamenlijke liefde voor mode hebben. (De naam Deréon is een ode aan de oma van Beyoncé, Agnèz Deréon, red.). Hoe is dit idee ontstaan?
B: Mijn moeder en ik zijn The house of Deréon samen begonnen. Ze maakte onze kleding altijd al en haar ontwerpen heb ik tijdens mijn hele carrière gedragen. The House of Deréon is ook ontstaan zodat ook mijn fans deze kleding kunnen dragen. Het label is ‘cool and fresh’.
Beyoncé: Wat is de stijl van The House of Deréon?
B: Het is voor vrouwen met personality die druk zijn met hun carrière. ‘Powergirls, girls with curves and love to show it!’
Rodrigo: Je hebt veel samengewerkt met bekende mensen. Hoe verliep de samenwerking met Beyoncé?
R: Ik heb Beyoncé in Rotterdam ontmoet ‘of all places’. Een goede vriend van me uit New York is toevallig ook bevriend met Beyoncé en zo was er dus een link. Ik vind het altijd een plezier om met Beyoncé samen te werken.
Beyoncé: Wat was het project?
B: We hebben elkaar dus ontmoet in Nederland en later kwam ik hem nog een keer in New York tegen. We hebben onder andere samengewerkt voor Destiny’s Child. En nog zoveel meer daarna. ‘He is such a darling!’
Beyoncé: Wat vind je zo leuk aan hem?
B: Hij is superaardig en enthousiast. Ik kan je vertellen dat hij altijd klaarstaat om te rocken ‘and make something WOW’. Hij is WOW en ik hou van WOW … Zo moet zijn nieuwe lijn heten: WOW! LOL.
Rodrigo: Als je iets persoonlijks ontwerpt voor iemand als Beyoncé hoe laat je je inspireren? Heb je naar Beyoncés muziek geluisterd?
R: Niet echt, maar ja ik hou van haar muziek. Ik probeer een beetje het gevoel van haar geschiedenis en haar persoonlijkheid in de creatie te stoppen en daar komt altijd iets moois uit.
Beyoncé: Hoe blijf je geïnspireerd als multitalent? Zijn er momenten dat je het even niet ziet zitten?
B: Het leven houdt me ‘on track’ en nu ik een kind heb, is het allemaal nog uitdagender en leuker geworden. Het leven heeft me zoveel gegeven en ik dank God voor alles wat hij mij gegeven heeft. Ik heb een geweldige familie en dat alles houdt me geïnspireerd.
Rodrigo: welk moment van de dag is voor jou het beste om te werken?
R: ‘s Nachts! Ik heb net de nieuwe cd van Madonna gekocht daar luister ik nu naar. Madonna is voor mij een superbron van inspiratie en kracht. Zijzelf én haar muziek. Mijn nieuwe collectie is overigens bijna af!
Rodrigo: Nooit een momentje minder inspiratie?
R: Wááát? Dat gevoel ken ik helemaal niet. Ik heb altijd ideeën!
Beyoncé: Je droeg onlangs een jurkje van Victoria Beckham op een evenement van presidentsvrouw Michelle Obama, en daar was Victoria superblij mee. Wat vond je zo mooi aan het ontwerp?
B: Ah! Ik ben dol op Victoria! Ze is heel getalenteerd. Zijzelf ziet er altijd geweldig gestyled uit: simple, sharp en altijd elegant, en dat zie je terug in haar ontwerpen.
Beyoncé: Ben je op de hoogte van alle nieuwe en beginnende designers?
B: Sure! Why not?
Beyoncé: Lees je zelf modebladen of blogs?
B: Nee totaal niet. Ik hou me er zelfs verre van.
Rodrigo: Hou je winkelen of heb je een personal shopper?
R: Ik winkel echt nooit meer. Deed ik eerst heel veel, maar ik heb een kast vol mooie kleding. Ik ga gewoon lekker naar de gym. Je ziet er gewoon altijd goed uit als je goed in je vel zit.
Rodrigo: Hou jij de modetrends bij? Lees je fashionblogs?
R: Ik kijk meer naar modefotografie. Ik lees veel fotoboeken en lees alleen modebladen als het een geweldig artikel is of vernieuwend. Verder zit ik veel op YouTube… I love YouTube!
Beyoncé: Jij inspireert vrouwen over de hele wereld met je muziek, mode, parfum en alles wat je doet. Heb je nog beauty of fashion advies die je zou willen delen?
B: Straal van binnenuit en laat niemand dat ooit van je afpakken.
Beyoncé: Je bent dit jaar moeder geworden van mooie dochter Ivy Blue Carter. Heeft het krijgen van een kind je visie op het leven veranderd?
B: Absoluut! Ik moet nu meer slapen!
Rodrigo: Waar ben je momenteel qua werk mee bezig?
R: Ik heb momenteel veel projecten lopen. Ik begin komend jaar met een nieuw merk. En verder ben ik met een boek en film bezig. En ik ga iets samen doen met Marc Jacobs voor een grote show. Ik kan niet wachten!
Beyoncé: Is er een kans dat je een nummer of parfum gaat vernoemen naar je dochter?
B: Hou het in de gaten en dan zul je het zien :)

Zie ook Rodrigo Otazu's Facebook-pagina.
[IMG02]


Foto's: BrunoPress.

Deel dit artikel
Back to top