Fashion

Dirk van Saene voor Xandres

Landelijk - Het Belgische confectie-label Xandres weet deze winter de ogen op zich gericht te krijgen met een feestelijke collectie van niemand minder dan de Belgische modeontwerper Dirk van Saene. Dirk hoort bij 'De zes van Antwerpen', waaronder ook Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck, Dirk Bikkembergs en Marina Yee zich scharen. Een topper dus om te strikken voor een exclusieve collectie!
Ieder jaar brengt Xandres een aparte kleine feestcollectie aan het einde van het jaar, maar dit keer is het voor het eerst een designcollectie. Dirk van Saene heeft zich voor de feestelijke collectie met de titel 'Midnight 2007' laten inspireren door Assepoester. Het resultaat zijn achttien basisstuks met onder andere een elegante smoking, wijde rokken en mooie jurkjes met couturedetails en een bijzondere jurk met zelf geschilderde print. De collectie wordt compleet met riemen, een stola en breiwerk. Helemaal in feeststemming kom je door de prachtige stoffen satijn, kasjmier, taffetas en kant en stijlvolle kleuren zwart, rood en wit.
De 'Midnight 2007' collectie van Dirk van Saene is exclusief verkrijgbaar bij de Xandres Pilot stores in Nederland en België. Kijk op Xandres.be voor de adressen.

Deel dit artikel
Back to top