Fashion

Oisterwijk Sculptuur

Oisterwijk - Bijna drie weken lang, van 1 t/m 17 juni, staat Oisterwijk in het teken van kunst, beelden en objecten tijdens Oisterwijk Sculptuur. Het Brabantse dorp met Gooise allure, dat gesitueerd is tussen Den Bosch en Tilburg, verandert haar ‘hoofdstraat’ (De Lind) in een ruimte met een openlucht expositie van wereldformaat. Ruim honderd kunstwerken en sculpturen van vermaarde kunstenaars uit binnen- en buitenland krijgen een prominente plaats aan de prachtige laan midden in het dorp. Hieronder bevinden zich topstukken van grote kunstenaars als Roberto Santo en Peter Bremers.
Vier jaar geleden ontstond het idee van twee galeriehouders om hun eigen ervaringen te delen met een zo breed mogelijk publiek. Oisterwijk Sculptuur was geboren. Matisse Etienne: ‘Oisterwijk in het algemeen en De Lind in het bijzonder, bieden een uniek decor voor een dergelijke expositie. Of zoals oud-commissaris van de Koningin van Brabant Frank Houben het ooit treffend zei: ‘Den Haag ligt aan zee, maar Oisterwijk grenst aan Europa’. Bezoekers complimenteren ons dagelijks met dit prachtige dorp! Dat gaf ons mede het idee om hier een openlucht expositie te organiseren. Want lager kun je de drempel voor kunst toch niet maken: gewoon op straat onder de linden!’
Oisterwijk is een relatief klein dorp met een groot aanbod van exclusieve winkels, restaurants en galerieën. Zo vind je er ondermeer designwinkel Novalis.O, één van de meest grote schoenenwinkels van ons land met collecties van Sergio Rossi, Miu Miu, Chloé, Yves Saint Laurent, Prada en Gucci: Mayke en toprestaurants Linnen en Room 49. Erg leuk om kunst, shoppen en culinair genieten met elkaar te combineren.
Oisterwijk Sculptuur is van 1 t/m 17 juni gratis en 24 uur per dag vrij toegankelijk. Tip: vooral 's Avonds is het genieten, dan worden de spectaculaire kunstwerken namelijk prachtig uitgelicht.

Deel dit artikel
Back to top