Fashion

Design Hotel Hi

Nice - Als je aan een stedentrip naar Frankrijk wilt boeken, denk je waarschijnlijk in eerste instantie automatisch aan Parijs. Nu is Parijs natuurlijk een ‘old time favourite’, maar er zijn meer interessante Franse steden. St. Tropez, Marseille, Bordeaux, Nancy, Toulouse, maar vooral Nice is een prima plek om een paar dagen rond te struinen. Voor een paar tientjes heb je al een ticket, dus heb je genoeg centen over om een leuk hotel te boeken en een ranzig hostel definitief vaarwel te zeggen. Een vrolijk en luxe hotel om te verblijven, is Hotel Hi.
Het Hi Hotel is een kleurrijk designhotel dat van top tot teen ontworpen is door ontwerper Matali Crasset. Een misschien wat onbekende naam, maar als je weet dat ze een oud-werknemer is van de grootste Franse designer van deze tijd - Philippe Starck-, snap je dat het om een talentvolle dame gaat. Van het interieur tot het porselein en van accessoires tot de grafische uitingen, over alles heeft ze haar kritische designer oog laten gaan. Af en toe heeft ze ook de hulp van andere talentvolle ontwerpers ingeroepen. Het resultaat is een prachtig hotel met veel kleur, wat in combinatie met een lekker zonnetje zorgt voor een zaligmakend gevoel.
Het Hi Hotel telt negen verschillende concepten voor de achtendertig kamers. Elk concept heeft een speciale relatie met de ruimte, en daarmee is volop geëxperimenteerd. Verwacht geen suffe thema’s, maar onverwachte architectonische oplossingen (zie foto). Natuurlijk is elke kamer voorzien van een overdosis luxe. Wat helemaal mooi is, is het zwembad met terras op de achtste verdieping van het hotel. Van daar uit heb je een prachtig zicht over de stad, de Mediterrane kust en de Alpen.
Midden in het hotel is de Happy Bar gesitueerd. Dé plek in het hotel om te chillen, muziek te luisteren, te internetten, een wijntje te drinken of een hapje te eten. Hier wordt ook elke morgen een uitgebreid biologisch ontbijt geserveerd. ’s Avonds verandert de ruimte in een stijlvolle bar, waar DJ’s hun muzikale kunsten vertonen en creatieve projecties op de videoschermen verschijnen. Een luxe hotel kan natuurlijk niet zonder een eigen healthcenter en dus heeft ook het Hi Hotel deze faciliteit. Op de zevende verdieping kun je je laten verwennen door professionals in de Spa of het bubbelbad, het Turks stoombad en het zwembad onveilig maken. Volop ontspannen dus! Kortom: wil je naar Nice, boek dan een kamer in het Hi Hotel en je vakantie kan niet meer stuk.

Deel dit artikel
Back to top