Fashion

Gespot op de catwalk: 10 beauty trends voor de lente

Fashion Week in New York, Londen, Milaan en Parijs hebben ons niet alleen een goede dosis fashion trends laten zien, ook trends op het gebied van beauty sierden de catwalk. Terwijl we met grote shawls en gevoerde boots de deur uitwandelen, kun je je mentaal alvast voorbereiden op een veelbelovende lente. Zie en geniet: de 10 trends voor het voorjaar.

De ultra lage staart

Onder andere op de catwalk van Vera Wang paradeerden de modellen met ultra lage en stijle staarten over de catwalk. Leuk detail: de leren haaraccessoires die de ponytail een edgy randje geven.

Koninklijke vlecht

Komend lente- en zomerseizoen speelt de vlecht een hoofdrol als nooit tevoren. In veelvoud gespot op de catwalk: de gevlochten kroon. Stijlvol en door te voeren in alle type outfits.

Flower power

De tijd dat bloemen een tuttig karakter hadden, is definitief voorbij. Komend voorjaar kun je je look een speelse touch geven door middel van alle mogelijke combinaties. Draag bloemen als kroon, voer een zomers item door in je vlecht of laat ze nonchalant door je messy hair look terugkomen.

Zijscheiding

Deze lente is de zijscheiding een big item in modeland. Draag je lok schuin over je voorhoofd à la Dries van Noten of creëer een wetlook effect zoals we dat bij Philip Lim zien.

Natural look: wavy hear

Deze lente staat in het teken van de naturel haarcoupe. Heb je van jezelf geen beachy waves? No problemo. Gooi je haren voor het slapen gaan in een losse vlecht en woel 's ochtends eens goed met je handen door je haar. Fixed in no time!

Retro cat eyes

Onder andere op de catwalk van Derek Lam en Anthony Vaccarello zijn deze geweldige retro cat eyes gespot. Ga voor een volledige omlijning en trek de uiteinden door om je oogopslag groter en intenser te maken.

Bright white

Witte accenten op of rondom je ogen maken deze lente en zomer je look. Ga voor een subtiel randje, maak unieke vormen of ruil je zwarte oogpotlood in voor een witte variant. Het is misschien een beetje wennen, maar zeker het proberen waard.

Metallic nails

Deze lente zien we metallic details terug op onze nagels. Mooi is om deze shiny streep aan te brengen op een witte topcoat om een tof contrast te creëren.

Klassieke rode lippen

Rode lippen zijn eigenlijk altijd goed, zo ook aankomend voorjaar. Spiekend bij de designers zien we dat de glanzende lippen worden ingeruild voor matte items en dat deze rode eye catchers vooral worden aangebracht in combinatie met een minimale hoeveelheid aan make-up. 

Neon lippen

Ga voor de gewaagde look en wissel je rode lippen af met neon oranje pronstukken. Leuk is om deze kleurrijke items te combineren met een stoere, sporty look.

Beeld: Elle.com
Deel dit artikel
Back to top