Fashion

Early trend check: 10 voorjaartrends afgekeken bij LFW

London Fashion Week heeft ons verrast met een flinke dosis geweldige trends die we dit voorjaar kunnen verwachten. We snappen dat je met je overvolle gedachten slechts een kleine selectie van het geheel kunt opslaan. Speciaal voor jullie daarom de top 10 van de LFW voorjaartrends die niet alleen een plekje in je gedachten, maar ook in je kledingkast verdienen. Get inspired en geniet.

Trend 1 - een kleurenexplosie aan korte rokjes


De Londense catwalk was overgoten met color splashing rokjes. Een metallic variant, een rokje gemaakt van veren of een exemplaar met een aparte uitsnede: alles kan en mag dit voorjaar. Topkleur van de catwalk: vrouwelijk roze.

Trend 2 - Good girls gone bad

Houd jij de inhoud van je kledingkast liever wat rustiger als het om kleuren gaat? No worries! Met de 'Good girls gone bad'-trend ligt de nadruk op zwart en leg je het accent op jouw edgy persoonlijkheid. Items die onmisbaar zijn bij deze trend? Lakleer, studs en  lekker veel kant.

Trend 3 - overall mint

Mooi groen is niet lelijk! Merken zoals Peter Pilotto en Ryan Lo stuurden hun modellen in minty outfits de catwalk op. Keep it simple en haal niet te veel combinatietrucjes uit; deze trend is basic op haar mooist.

Trend 4 - romantisch roze

Reserveer in jouw voorjaarsgarderobe maar alvast een plekje voor deze 'romantisch roze'-trend, want wauw: hier worden we helemaal dromerig van! Leuk is om de oudroze kleur te combineren met zachte bruintinten en vrouwelijke materialen zoals kant en zijde. 

Trend 5 - plastic fantastic

Plastic is niet langer het materiaal dat we associëren met hoog blonde barbiepoppen en nep leren jassen, maar dient komende zomer als pronkstuk om jouw lichaam. Of je het nou in details laat terugkomen, zoals op de schouders, of gaat voor een all plastic dress; de modegoden keuren alle varianten goed. de trend fluistert ons wel één voorwaarde in: het moet glanzen... het liefst zoveel mogelijk.

Trend 6 - een streepje voor

Horizontaal, verticaal of heerlijk eigenwijs door elkaar: stoom je voorjaarsgarderobe maar alvast klaar voor een flinke dosis aan gestreepte items! Leuk voor een stoere nonchy look, maar ook prachtig voor een druk dagje op kantoor.

Trend 7 - eclectic printjes

Lekker modern, veel combinatiemogelijkheden en oneindig veel shapes: eclectic printjes zijn dit voorjaar een goeddoener op vrijwel elk mogelijk kledingstuk. Ook leuk: accessoires voorzien van dit hippe printje, zoals bijvoorbeeld een clutch of oversized ring.

Trend 8 - sunny's met een plastic montuur

Misschien een tikkeltje pijnlijk, maar deze zomer zullen vele modeliefhebsters afstand moeten doen van hun Ray Ban Aviator. De eighties inspired zonnebril met plastic montuur maakt namelijk haar comeback... in alle mogelijke kleuren. Heel eerlijk: stiekem vinden we het helemaal niet erg om onze pilotenbril deze zomer in te ruilen voor dit kekke old school exemplaar!

Trend 9 - de slip dress

Deze jurk, bestaande uit verschillende lagen, is onmisbaar aan jouw lente- en zomerkledinghangers. Kun je jouw favoriete item niet vinden, tik dan een toffe maxi skirt op de kop en combineer deze met een leuk blousje of tanktop. Detailtip: ga voor transparante details voor een vleugje vrouwelijkheid.

Trend 10 - candy crush jackets

How sweet! Dit voorjaar mag je jouw winterse bikerjacket inruilen voor een suikerzoete variant. Kauwgomballen roze, citrusgeel of sprookjesachtig groen: zachtzoete kleuren blazen onze geliefde jackets een nieuw en vrolijk leven in. 

Beeld: Fashionista.com

Deel dit artikel
Back to top