Fashion

Afrikaans modetalent kruipt uit schulp

Als modeliefhebbers zijn we dol op de mode en streetstyle die we in onder andere New York en Parijs voorbij zien komen. Toch zijn de Afrikaanse ontwerpen minstens zo mooi. Het issue is echter dat in Amerika en Europa deze Afrikaanse designs een stuk minder toegankelijk zijn. But hey, there will be some changes... en wel snel!

Website Kisua richt in samenwerking met een breed scala aan Afrikaanse designers een platform op waar verschillende ready-to-wear items online te shoppen zijn. Ondanks het feit dat de Afrikaanse ontwerpers moeite hebben met het promoten van hun ontwerpen, is oprichter Samuel Mensah al lange tijd overtuigd van deze verscholen talentjes: "The talent has always been here, we just lacked a platform like this to show it to consumers."

De achterliggende gedachte van het African breathing initiatief is om de items op de kaart van de internationale markt te zetten... wat wij he-le-maal niet erg vinden! Ben jij benieuwd naar deze spiksplinternieuwe pronkstukken? Pak je agenda en save the date voor 3 oktober. Op deze datum zal namelijk de eerste collectie te bewonderen (en te bestellen!) zijn op Kisua.com.

Handig om te weten: de website is druk in ontwikkeling en dus over enkele weken te bewonderen. Wel kunnen we je verklappen dat de collectie maar liefst zeventig unieke items van tien verschillende designers bevat. Enne... voor de prijs hoef je het ook niet te laten: voor slechts 60 dollar heb je al een toffe top in je kast hangen.


Beeld: Styleite.com

Deel dit artikel
Back to top