Fashion

10 dingen die ervoor zorgen dat je altijd krijgt wat je wilt

We willen allemaal wat ons hartje begeert, ja toch? Maar soms kan het erg lastig zijn om de moed bij elkaar te rapen en er alles aan te doen om iets te bereiken. Of dat nou een nieuwe baan is of veranderingen aan jezelf, er zijn genoeg manieren om dit voor elkaar te krijgen. 

Het kan natuurlijk wel lastig zijn voor sommige van ons om eenmaal de eerste stap te zetten en uit je comfort zone te gaan, en daarom is het handig om je bijvoorbeeld altijd voor te bereiden en een plan te creëren. Word je er gek van dat je twijfels je tegenhouden en wil je nu eens echt je handen uit de mouwen steken? Hieronder zijn 10 dingen die je kunt doen om te krijgen en bereiken wat je wilt!

1. Creëer een plan 
Voordat je écht op een goede manier kunt bereiken waar je naar streeft, is het heel slim om eerst een soort plan van aanpak te maken. Natuurlijk hoeft dit niet enorm uitgebreid, maar schrijf bijvoorbeeld uit wat je doelen zijn en wat de opties zijn om dit doel te bereiken. 

2. Begin met kleine veranderingen
Het is niet slim om alles in een keer om te gooien, daarom is het handiger om te beginnen met kleine veranderingen. Zodra je weet hoe je het wilt aanpakken kan je hiermee beginnen. Sta bijvoorbeeld op tijd op en maak een to-do lijstje. Deze kleine dingetjes kunnen al een groot verschil maken. 

3. Vraag naar wat je nodig hebt
Als je eenmaal bezig bent, kan je erachter komen dat je best wat hulp van anderen kunt gebruiken. Als je er voor de volle 100% wilt gaan moet je niet bang zijn om dingen te vragen aan mensen. If you don’t ask, you don’t get.

4. Ontwikkel wilskracht
Weten wat je wilt en het ook werkelijk kunnen waarmaken zijn twee erg verschillende dingen. Je moet er klaar voor zijn om er hard voor te willen werken en niet op te geven, en hier is natuurlijk wilskracht voor nodig. Het belangrijkste is om gewoon in jezelf te geloven. 

5. Vier je vooruitgang 
Het maakt niet uit hoe groot of klein deze vooruitgang is, maar je bent hoe dan ook een stukje dichter bij je einddoel gekomen en succes moet gevierd worden! Je kan dit helemaal op je eigen manier doen, maar dit houdt je wel gemotiveerd en positief. 

6. Accepteer tegenslagen
De weg naar het krijgen wat je wilt kan soms a bumpy one zijn, niets zal meteen in een keer lukken. Accepteer het feit dat je soms zal winnen en soms zal verliezen, maar zie dit als een nieuwe uitdaging voor jezelf om te bewijzen dat je het kan. 

7. Plan je doel steeds opnieuw 
Alleen omdat er ooit iets was wat je heel graag wilde hebben of wilde bereiken, betekend niet dat je het na een tijdje nog steeds wilt. Blijf jezelf steeds afvragen “gaat dit mij echt gelukkig maken?” en “is dit het waard?”. Zo kom je er precies achter of je nog steeds hetzelfde idee hebt of misschien je plan wilt wijzigen. 

8. Check je connecties 
Om te bereiken waar je naar streeft, is het van belang dat je omgeven bent door mensen die je daarmee kunnen helpen. Schrap alle mensen die je negatief beïnvloeden uit je leven, je succes niet met je vieren of niet met je praten als je down bent. 

9. Creëer een balans
Wees vastbesloten over wat je wilt, maar zorg er ook voor dat je niet té hard van stapel loopt en je jezelf de naad uit werkt. Dit heeft een negatieve invloed op je sociale kring, en je moet er wel voor zorgen dat je ook nog tijd met je gal pals doorbrengt. 

10. Wees tevreden met wat je hebt 
Soms kan het zijn dat we te gefocust zijn op onze doelen, dat we vergeten tevreden te zijn met wat we al bereikt hebben. Neem een stapje achteruit en waardeer jezelf en je prestaties die je tot nu toe behaald hebt. 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top