Fashion

Obsessed with my: Mulberry Bayswater Croco

In 'Obsessed with my' laten we iedere week een fashionlover zien die een speciale band heeft met een can’t live without rode Chanel lippenstift, gebreide kabeltrui van oma, die rib-uit-je-lijf designerbag of dat ene festival shirt waar je een flink aantal plezierige uurtjes in hebt staan springen. Deze week Claartje Schröder, hoofdredacteur van Vrouwen.nl en oprichter van Foodness.nl (dat in oktober gelanceerd wordt), en haar Mulberry Bayswater Croco.
 
"Mijn liefde voor tassen is altijd groot geweest. Ik houd van klassieke tassen zoals de Hermès Birkin en de stijlvolle modellen van Mulberry. In principe ben ik niet zo dol op kopieën van designertassen - bedenk liever zelf iets origineels, ontwerpers! - maar drie jaar geleden stuitte ik in Thailand op zó'n mooi fake exemplaar van de Mulberry Bayswater dat ik die niet kon laten liggen. Ik liep twee jaar elke dag rond met mijn nepperd, die overigens wel van echt leer was. Nadeel van een knock-off is alleen dat de kwaliteit te wensen overlaat; na twee jaar was deze tas op. Tijd voor het echte werk!"

claartje schroder schröder vrouwen.nl foodness.nl hoofdredacteur oprichter mulberry bayswater croco stijl outfit tas look journalist

Mijn lievelingsitem
"Na een financiële meevaller eerder dit jaar besloot ik rond te neuzen op de website DesignerVintage.com, op zoek naar een echte Mulberry of Hermès tas. Het was meant to be: de tweede keer dat ik de site bekeek, stond er een advertentie op waarin een Mulberry Bayswater croco werd aangeboden. Een klein, handzaam model uit 2008, in een formaat dat nu niet meer gemaakt wordt. Gelukkig niet echt van krokodillenleer, maar van kalfsleer waarin het motief geëtst is. Een ontmoeting met de verkoopster op station Amsterdam Centraal volgde, waarbij ze me de tas overhandigde alsof het een baby was. "Ik ben blij dat iemand als jij hem onder haar hoede krijgt", zei ze. Sindsdien zijn mijn Mulberry en ik niet van elkaars zijde geweken."

claartje schroder schröder vrouwen.nl foodness.nl hoofdredacteur oprichter mulberry bayswater croco stijl outfit tas look journalist

Stijl
"Mijn stijl is vrij clean en strak, met af en toe een gek detail. Vrouwelijk, maar liefst met een stoer accent. Ik houd van leer, hoge hakken en effen kleuren. Mijn tas combineer ik met alles; altijd en overal. Of het nu een fladderig zomerjurkje is of een bikerjack met studs; de Bayswater kan alles aan."

claartje schroder schröder vrouwen.nl foodness.nl hoofdredacteur oprichter mulberry bayswater croco stijl outfit tas look journalist

Mode
"Voor mij persoonlijk is mode een manier om mijzelf te uiten en te onderscheiden. Mode is in die zin niet iets dat 'moet', maar iets waar je tijd en energie in stopt als je daar zin in hebt. Wanneer het gaat om fashion weeks en modebladen is mode wat mij betreft een soort kunstvorm, waarin geschiedenis, vakmanschap, de kwaliteit van materialen en innovativiteit een hoofdrol spelen." 

claartje schroder schröder vrouwen.nl foodness.nl hoofdredacteur oprichter mulberry bayswater croco stijl outfit tas look journalistclaartje schroder schröder vrouwen.nl foodness.nl hoofdredacteur oprichter mulberry bayswater croco stijl outfit tas look journalist

Wil jij ook met een bijzonder mode-item in onze rubriek? Mail ons dan jouw verhaal inclusief enkele foto's naar info@fashionscene.nl. Waarom is je liefde voor jouw item zo groot en hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wie weet schitter jij binnenkort met je modeliefde in 'Obsessed with my'!
Deel dit artikel
Back to top