Fashion

Rihanna wint rechtszaak tegen Topshop

Rihanna heeft de rechtszaak tegen Topshop gewonnen! Rihanna sleepte het Britse merk in mei voor de rechter, nadat zij zonder toestemming T-shirts met foto's van de zangeres in hun collectie verkochten.

Rihanna had Topshop voor 5 miljoen dollar (3,76 miljoen euro) aangeklaagd voor het gebruiken van een foto, die werd geschoten tijdens het filmen van haar videoclip 'We Found Love' in Noord-Ierland. Ze beweert dat de foto zeer gelijkwaardig is aan de foto van de cdhoes en dit kan fans op het verkeerde been zetten, door te denken dat ze met een origineel Rihanna product te maken hebben.

Topshop betoogt daarentegen dat ze de licentie van het beeld van de fotograaf die de foto nam, hadden gekocht en dus ten volle gerechtigd is om de afbeelding te gebruiken. De rechter Mr Justice Birss zegt dat het nemen van de foto niet Rihanna's privacy heeft geschend, maar "de verkoop van dit beeld van deze persoon op dit kledingstuk van deze winkel in deze omstandigheden is een andere zaak. Ik vind dat de verkoop van dit T-shirt met Rihanna van Topshop zonder haar toestemming een overtreding is," aldus de rechter.

Deel dit artikel
Back to top